ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


ŠPORTNI TABOR GOZDNA ŠOLA MOZIRJE 2021

NOVICA 25.08.2021



V četrtek, 12. avgusta, so se končale pet dnevne športne počitnice za otroke iz Šaleške doline, ki so potekale pod geslom Veter v laseh.

Tudi letos so potekale v Forest campingu pri Mozirju, kjer smo 21 otrokom in štirim vaditeljem postavili svoj tabor, v katerem smo lahko izvajali številne športne in zabavne dogodke. Otroke, ki jim starši težko omogočijo pestre počitnice, je izbrala Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje, drugo leto zapored pa je tabor izvedla Športna zveza Velenje. Tudi letos so bili otroci več kot navdušeni, saj smo jim pripravili res pester program. Športne počitnice so bile za otroke povsem brezplačne, za kar je z donacijo poskrbel Rotary klub Velenje, sredstva in storitve pa je dodala tudi Športna unija Slovenije.

Tabor se je začel v nedeljo, ko so se žal zvečer razbesnele nevihte z močnim grmenjem in dežjem. Kljub temu, da so bili udeleženci v šotorih, se niso ustrašili. Prebudili so se v sončno jutro in že prvi dan dobro izkoristili lep poletni dan. Vaditelji Aljaž, Luka, Brina in Ajda so poskrbeli, da so v dogajanju ves čas sodelovali tudi otroci. Za začetek so vsak dan pripravili jutranjo telovadbo, potem pa so si otroci ob njihovi pomoči sami pripravili zajtrk. Med drugim so obiskali Mozirski gaj, kjer so si ogledali park cvetja. Pogosto so se hladili ob in v Savinji, ki za pogumne ni bila preveč mrzla. Vsak dan so imeli zanimive obiskovalce. Med drugim so jih obiskali taborniki iz Velenja in Nazarij, s katerimi so v odlični družbi spoznavali prvine preživetja v naravi, zvečer pa so ob ognju skupaj zapeli nekaj taborniških pesmi. Pripravljali so tudi sprehode v bližnje hribe, kjer so spoznavali živali in drevesa. Ta dan jih je obiskal tudi lovec. Otroci so spoznali prvine nogometa, rokometa in košarke. Skozi igro so tako pridobivali na različnih gibalnih sposobnostih in socialnih veščinah. Zabavno jim je bilo streljanje z lokom in zračno puško, uživali so v kinu pod zvezdami …

Otroci so ob koncu tabora zatrdili, da je kar prehitro minil. Imeli so se super, spoznali so tudi nove prijatelje. To pa je tudi največji čar počitnic, saj so ustvarili spomine, ki jih bodo greli vse do naslednjih. Ob slovesu so nas prosili, če lahko pridejo tudi prihodnje leto. Potrudili se bomo, da se jim želja uresniči. Vsem, ki so nam pomagali, da smo športne počitnice pripravili in izvedli letos, pa v imenu otrok in družin iskreno hvala.


Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!