ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[V-Racing ]Grudnik 1. mesto v idiličnem Skradinu

NOVICA 01.10.2021



 Z zmago v skupini 5 se je v Skradinu za Mateja Grudnika zaključila letošnja dirkaška sezona. Lepo sončno vreme ob morju je bil čudovit kraj za finalno dirko.

1. Bongo Hill Climb Monsters je gorska hitrostna dirka posvečena Madžarskemu dirkaču, ki je preminil v lanskem letu in na kateri so nastopili zgolj najhitrejši dirkalniki višjih kategorij, kar je dalo prireditvi še toliko večji čar. Čeprav dirka, organizirana pod okriljem FIA, ni štela za nobeno prvenstvo, pa je bil tekmovalni duh kljub temu prisoten v veliki meri.

Matej je trening vožnje začel z manjšo mero previdnosti, saj je bil to zanj prvi nastop na tej progi, a je že proti koncu sobotnega dela prikazal hitre čase. Na nedeljskih tekmovalnih vožnjah je tempo še stopnjeval in tako osvojil zmago v skupini 5 (vozila z dvokolesnim pogonom) ter 3. mesto med vsemi dirkalnimi avtomobili.

»Prekrasna dirka s startom na mostu nad morjem ter progo, ki se vije ob pobočju pokrajine, ki ponuja prekrasen pogled na morje. Gostoljubje organizatorja in vaščanov pa še dodatno poskrbi, da se ti prireditev vtisne v spomin.«
»S to dirko smo zaključili letošnjo dirkaško sezono, v kateri smo osvojile tri zmage in eno drugo mesto. Sedaj pa smo misli že preusmerili na aktivnosti v pregled avtomobila, izvedbo določenih revizij ter tudi v izboljšanje avtomobila za naslednjo sezono,« je še dodal Matej.

Video: https://youtu.be/GNrB9f27Wcs

Čestitamo!

 

Vir: Avto klub V-Racing Velenje

 

Foto: Avto klub V-Racing Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!