ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[Taekwon-do] Lipnikova in Vukančič evropska članska prvaka

NOVICA 02.04.2022



Na Hrvaškem je med 27. marcem in 2. aprilom potekalo XXXVI. člansko, XXVII. mladinsko, XIII. veteransko in XI. otroško evropsko prvenstvo v Taekwondo-ju verzije ITF, ki sta ga v sodelovanju pripravila Hrvatski Taekwondo Savez in ITF Zveza za tradicionalni Taekwon-do Slovenije. Prvenstva, ki je bilo zaradi trenutnih razmer v Evropi nekoliko okrnjeno, so se udeležili tekmovalci iz dvajsetih evropskih držav, ki so se pomerili v posameznih in ekipnih borbah, formah, samoobrambi, testu moči in specialni tehniki.

Slovensko reprezentanco ITF zveze za tradicionalni Taekwon-do Slovenije je sestavljalo dvajset tekmovalcev. Pod vodstvom trenerjev Petra Landekerja, Ismeta Ičanovića, Simona Jana, Uroša Ruprehta, Boruta Sobote, Staše Lipnik, Muhameda Baltića, Tanje Verboten in Saše Sirše je ekipa prvenstvo zaključila s petimi zlatimi, štirimi srebrnimi in devetimi bronastimi medaljami, naslovom najboljše veteranke in pokalom za tretjo najuspešnejšo otroško reprezentanco prvenstva, v skupnem seštevku odličij prvenstva pa je slovenska izbrana vrsta osvojila četrto mesto. Na prvenstvu so sodelovali tudi master Emin Durakovič kot zakladnik EITF in eden od vodij prvenstva, predsednik ITF Slovenija Matevž Žugelj, Domen Zabukovnik in Miha Kos kot sodnika ter slovenska ekipa osebja, ki je poskrbela, da je v športni dvorani vse potekalo nemoteno.

Več kot odlično so se izkazali tudi člani velenjskega kluba:

Med člani sta naslova evropskih prvakov osvojila Staša Lipnik in Dean Vukančič (oba Skala Velenje). Staša je v borbah do 72 kg premagala dve Čehinji in dve Grkinji, Dean pa v kategoriji do 85 kg Grka, Bosanca, Hrvata in Čeha. Evropska podprvakinja v testu moči je postala Katarina Sandić (Škorpijon Ljubljana). 

Drugo mesto je med starejšimi mladinkami osvojila Pia Zoja Glavnik (Skala Velenje) v borbah do 52 kg. Premagala je Italijanko, Bolgarko in Grkinjo. Bronasto medaljio pa si je med mlajšimi mladinkami v borbah do 50 kg priborila Tina Sušec (Skala Velenje)

V kategoriji dečkov in deklic je naslov evropske prvakinje osvojila Lina Halilović (Skala Velenje). Lina je v borbah do 55 kg premagala Bosanko in dve Bolgarki. Na tretje mesto v formah rdeči pas se je povzpela Tadeja Sušec (Skala Velenje), ki je premagala Bolgarko. Srebrno medaljo pa je osvojil Dominik Jerovšek, ki je v borbah do 55 kg premagal Bolgara. Otroška reprezentanca Slovenije je osvojila tudi pokal za tretjo najuspešnejšo državo prvenstva.

Med veterankami od 40 do 49 let je postala evropska prvakinja v formah črni pas III.dan Tanja Verboten (Skala Velenje), ki je premagala predstavnico Finske. Tanja je osvojila tudi pokal za najuspešnejšo veteranko prvenstva. 

Čestitamo!

 

Vir: TKD&KB KLUB SKALA VELENJE
 

Čestitamo!

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!