ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Matic Bizjak Jambrović v Banja Luki postavil nov državni rekord za kadete

NOVICA 23.05.2022



V soboto (21. 5. 2022) in nedeljo (22. 5. 2022) je v Banja Luki potekal močan mednarodni plavalni miting, na katerem je sodelovalo preko 470 plavalcev in plavalk iz osmih držav. Med njimi so bili tudi trije velenjski plavalci.

Dopoldanskim kvalifikacijam so sledila popoldanska finala.

Za nabolj odmeven rezultat je poskrbel Matic Bizjak Jambrović, ki je v disciplini 50 m prosto postavil nov državni rekord za kadete. Prejšnji rekord, ki ga je imel v lasti Anže Tavčar, postavil ga je leta 2010, je popravil za 24 stotink sekunde (23,75). V tej disciplini je v svoji kategoriji osvojil zlato medaljo. V disciplini 100 m delfin je Matic popravil dolgoletni rekord Žige Cerkovnika in osvojil absolutno zmago. Najboljši čas zdaj znaša 57,32.

Miha Princl je zelo dobro nastopil v disciplinah hrbtnega stila. Na 50 m in 100 m hrbtno je klubski rekord za dečke popravljal tako v jutranjih kvalifikacijah, kot tudi v popoldanksih finalih. Najbolši čas v disciplini 50 m hrbtno zdaj znaša 29,76. Na 100 m hrbtno pa je Miha popravil dozdajšnji rekord Jerneja Ocepka (iz leta 1998) za nekaj manj kot 4 sekunde. Nova najboljša znamka zdaj znaša 1:03,80. V obeh disciplinah si je v svoji kategoriji priplaval tudi medalji (srebrno in bronasto).

Najya Hana Jukić si je s svojim nastopom v disciplini 50 m prosto priplavala status kadetske reprezentantke in hkrati v svoji kategoriji stopila na najvišjo stopničko. Tudi v disciplini 100 m hrbtno ji je uspelo stopiti na zmagovalni oder.

Iskrene čestitke!

 

Vir: Plavalni klub Velenje

Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!