ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[Plavanje] Odličen zaključek sezone na letnem državnem prvenstvu v Kranju

NOVICA 08.08.2022Od četrtka (4. 8. 2022) pa do nedelje (7. 8. 2022) je v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju potekalo Letno odprto združeno državo prvenstvo Slovenije. Na njem je nastopilo skoraj 300 plavalcev in plavalk iz 22 slovenskih plavalnih klubov. Dopoldanskim kvalifikacijam so sledila popoldanska finala po kategorijah.

Za naslove državnih prvakov v svoji kategoriji sta poskrbela Matic Bizjak Jambrović in Najya Hana Jukić. Matic je osvojil zlato v disciplini 50 m delfin in 50 m prosto. V disciplini 50 m hrbtno je osvojil naslov državnega kadetskega podprvaka in hkrati popravil klubski rekord, ki zdaj znaša 28,20. Komplet medalj je Matic dopolnil v disciplini 100 m prosto, ko si je priplaval bronasto odličje. Najya Hana Jukić je postala državna kadetska prvakinja v disciplini 50 m prosto, 50 delfin in 50 m hrbtno, v kateri je kar dvakrat popravila klubski rekord, ki ga je pred njo imela v lasti Aida Jusić. Najboljša znamka zdaj znaša 30,20 s čimer je postavila tretji rezultat vseh časov v kategoriji kadetinj v Sloveniji.

V absolutni kategoriji je dve medalji za 2. mesto osvojila Najya Hana Jukić (50 m hrbtno in 50 m prosto). Absolutno drugi je bil tudi Matic Bizjak Jambrović (50 m prosto). Na stopničke se je uspela uvrstiti tudi Nuša Erjavec, ki je v disciplini 50 m prsno osvojila 3. mesto v absolutni kategoriji in 2. mesto v kategoriji članic.

Na stopničke so se uvrstili tudi člani velenjskih kadetskih štafet. V štafetah 4 x 100 m prosto in mešano so kadeti osvojili bronasto medaljo. V obeh štafetah so plavali Matic Bizjak Jambrović, Dane Šibanc, Anže Guštin in Val Goličnik. Mix mešana štafeta 4 x 100 m prosto (v postavi Najya Hana Jukić, Val Goličnik, Matic Bizjak Jambrović in Špela Pohorec) si je prav tako priplavala bronasto medaljo.

V posameznih popoldanskih finalih so nastopili tudi: Metod Lamot, Dane Šibanc, Anže Guštin, Val Goličnik in Špela Pohorec.

Na tekmovanju so nastopili tudi paraplavalci in paraplavalke iz  skupine Delfinčki (inkluzivno državno prvenstvo). Medalje so prejeli Nej Šumnik (2 x 1. mesto), Anja Golčer (2 x 1. mesto), Maruša Golčer (2 x 2. mesto), Urban Goltnik (1. mesto in 2. mesto), Sabina Cimperc (2 x 1. mesto), Alen Šošter (2 x 1. mesto), Aljaž Vejnović (2 x 1. mesto), Amadej Kremžar (1. mesto), Florjan Krevh (1. mesto in 2. mesto) in Tomaž Planinšek (2. mesto).

Čestitamo vsem nastopajočim za borbenost in odlične rezultate. 

 

Vir: Plavalni klub Velenje
 

Foto: Plavalni klub Velenje Foto: Plavalni klub Velenje Foto: Plavalni klub Velenje Foto: Plavalni klub Velenje Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Pumptrack poletje s slovenskimi deskarji

DOGODEK
Deskaj z nami in spoznaj deskanje na snegu, ki je vse bolj popularen šport pri nas. Pridi s skejtom, longboardom ali skirojem in se preizkusi v spretnostni vožnji na čas.