ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Končane tradicionalne pet dnevne športne počitnice za otroke iz Šaleške doline

NOVICA 09.08.2022V soboto, 6. avgusta, so se končale tradicionalne pet dnevne športne počitnice za otroke iz Šaleške doline, ki so potekale pod geslom Veter v laseh. Tudi letos so potekale v Forest campingu pri Mozirju, kjer so 18 otrokom in njihovim vaditeljem postavili svoj tabor, v katerem so lahko izvajali številne športne in zabavne dogodke.

Tabor je izvedla Športna zveza Velenje v sodelovanju s Športnim društvom TEAM (Športno društvo Team) iz Mozirja. Udeleženci tabora, stari od 7 do 14 let, izbrani s strani Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje, so uživali v pestrem programu in številnih aktivnostih, ki so jim jih pripravili športni animatorji. Športne počitnice so bile za otroke povsem brezplačne, za kar je z donacijo poskrbel Rotary Klub Velenje, sredstva in storitve pa so dodali tudi Sportna Unija Slovenije, Forest Camping Mozirje in MZPM Velenje.

Tabor se je začel v torek popoldne, ko so se mladi udeleženci vselili v šotore in že kmalu za tem začeli s športnimi aktivnostmi v kampu in bližnji okolici. Kljub pasji vročini so vedno našli senco, hladili pa so se tudi s kopanjem v letos ne preveč mrzli Savinji. Izkoristili so prav vsak dan in vsak dan tabora, Jaka Zajšek, ki je skupaj z Vanjo Čeligoj Zajšek in mladimi športnimi animatorji pripravil in izvajal program, pa nam je povedal, da so v petih dneh postali ena velika družina. »Ves čas smo se trudili, da so v vseh aktivnostih sodelovali tudi udeleženci tabora. Pomagali so pri pripravi obrokov in pospravljanju. Radi so sodelovali v različnih športnih izzivih, zelo pa so uživali tudi, ko smo jih peljali na obisk Mozirskega gaja. Posebno doživetje je bil obisk koruznega labirinta, saj so ga vsi obiskali prvič. Več kot zanimiv pa jim je bil tudi obisk pripadnikov Slovenske vojske, ki so jim predstavili opremo in svoje delo,« je še dodal Jaka. Dan so vedno zaključili z druženjem ob ognju, kjer so tudi skupaj zapeli. Otroci so spoznali prvine nogometa, rokometa in košarke. Skozi igro so tako pridobivali različne gibalne sposobnostih, zelo pa so uživali tudi v ustvarjanju in druženju z vrstniki. Ob koncu tabora so nam povedali, da je tabor minil zelo hitro in da bi se prihodnje leto z veseljem vrnili vanj. Vsem, ki so pomagali, da so organizatorji športne počitnice pripravili in izvedli tudi letos, pa v imenu otrok in družin iskreno hvala! 


Koledar dogodkov

Pumptrack poletje s slovenskimi deskarji

DOGODEK
Deskaj z nami in spoznaj deskanje na snegu, ki je vse bolj popularen šport pri nas. Pridi s skejtom, longboardom ali skirojem in se preizkusi v spretnostni vožnji na čas.