ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjski sabljači na mednarodnem turnirju v Avstriji

NOVICA 27.09.2022



Cvetkoti kadeti so se v soboto, 24.9.2022, udeležili mednarodnega turnirja Internationaler Auer von Welsbach Cup v avstrijskem Althofnu. Za klub so nastopili Zoja Bratina, Lenart Iršič, Mark Poprask in Leo Čretnik.

Prvi so bili na sporedu fantje, ki so nastopili v kategoriji floret kadeti. Vsi trije, Lenart, Mark in Leo so se prebili skozi prvi krog skupinskih dvobojev. Tudi v drugem krogu so bili uspešni ter svoje nastope nadaljevali v eliminacijskem delu tekmovanja. Mark in Leo sta prvi krog preskočila, Lenart pa je naletel na nasprotnika, ki je bil tokrat prevelik zalogaj. Svoj nastop je zaključil na 20. mestu. Leo je izgubil v drugem krogu in na koncu osvojil 10. mesto, Mark pa se je v naslednjem krogu prebil do 8 najboljših, kjer pa se je njegov nastop prav tako končal. Na koncu je zasedel 7. mesto.

Tako kot fantje pred njo, je tudi Zoja uspešno prestala oba kroga skupinskih dvobojev. V prvem krogu eliminacij je morala premoč priznati nasprotnici, in tekmovanje je zaključila na 19. končnem mestu.

Vsem nastopajočim iskreno čestitamo! 

 

Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko

Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!