ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Ose do napredovanja v četrtino finala Pokala Slovenije

NOVICA 22.12.2022



Aktualni Pokalni prvaki Slovenije so se v Slovenj Gradcu veselili nove zmage in napredovanja v četrtino finala Pokala Slovenije.

Velenjčani so tekmo dobro odprli in z zadetkom Tilna Sokoliča v tretji minuti povedli s 3:0. Vodstvo črno-rumenih ni trajalo dolgo, saj so domačini hitro rezultat izenačili in po zadetku Roka Cvetka prvič povedli. Izenačen dvoboj se je nadaljeval, borbene Slovenjgradčane pa je v vodstvu držal razpoloženi Gašper Dobaj. V zadnjih minutah prvega polčasa je nekaj ključnih strelov domačih zaustavil Matevž Skok in svojo ekipo popeljal do novega vodstva. Velenjčani so prednost uspeli zadržati in se na odmor odpravili z zadetkom pednosti (14:15).

Vratarski dvoboj se je nadaljeval tudi v drugem polčasu tekme osmine finala Pokala Slovenije. Z Matevžem Skokom med vratnicama in lahkimi zadetki so ose povedle za pet. Domačinom je upanje, z nekaj ključnimi obrambami vrnil Gašper Dobaj. Slovenjgradčani so uspeli spet povesti, a njihovo vodstvo nj dolgo trajalo. Domen Tajnik in David Kovačič sta v končnici tekme držala tempo Velenjčanom in jih popeljala do nove zmage in napredovanja v četrtino finala Pokala Slovenije.

Z osmimi zadetki je bil najboljši strelec tekme Domen Tajnik. Pri domačinih sta bila s sedmimi najbolj strelsko razpoložena Rok Cvetko in Jaroš Bulovič. Matevž Skok je zbral 10 obramb.

David Kovačič, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Za nami je težka tekma pri sosedih v Slovenj Gradcu. Odigrali smo pravi sosedski derbi, se borili za vsako žogo in bili borbeni. Mi smo imeli manjše težave z realizacijo, a kljub temu smo na koncu slavili. Veseli smo zmage in napredovanja. Težek prvi del sezone smo s to zmago uspešno zaključili, čas je za počitek in praznike, nato pa januarja spet nadaljujemo.˝

Tekmi Pokala Slovenije sledi reprezentančni premor, ki bo trajal vse do konca januarja. Velenjske ose bodo v novem letu prvič na igrišče stopile 28. januarja, ko bodo v Rdeči dvorani odigrale zaostalo tekmo 12. kroga Lige NLB proti RD Urbanscape Loka.  

RK SLOVENJ GRADEC : RK GORENJE VELENJE 26:29 (14:15)

Čestitke za uvrstitev v četrtino finala Pokala Slovenije.

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak