ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Visoka zmaga velenjčank na zadnji tekma 11. kroga

NOVICA 23.01.2023



Rokometašice Velenja so se razveselile pete prvenstvene zmage, s katero še naprej kandidirajo za uvrstitev med najboljše štiri ekipe po prvem delu Modre skupine 1. ženske rokometne lige. Na svojem kontu imajo po zmagi proti Ptujčankam 10 točk. Prav toliko jih imajo ob odigrani tekmi manj Celjanke, ki se trenutno še nahajajo na četrtem mestu.

Obračun v Šaleški dolini je bil do 20. minute precej izenačen, nato pa so v ospredje stopile gostiteljice in z golom Ane Jeras povedle z 11:8. S tremi zadetki prednosti so Velenjčanke odšle tudi na glavni odmor.

V drugi polčas so slednje vstopile s tremi zaporednimi zadetki za vodstvo z 19:13, v preostanku tekme pa gostje s Ptuja njihove zmage niso uspele ogroziti.

Dvoboj trenutno najboljših strelk Modre skupine je dobila Nastja Ferenc, ki je dosegla 13 golov – skupno jih je v tej sezoni že 79 -, na drugi strani pa se je Minea Kolenko zaustavila pri šestih. Čuvajka mreže pri Velenju Neja Žejn je imela odličen dan. Zaustavila je 18 od 43 (42%) strelov na njena vrata.

ŽRK VELENJE : ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ – ORMOŽ 34:25 (16:13)
Ferenc 13 (7), Jeras 5; Kolenko 6 (3), Kreft, Frangež in Krasnič po 4.

 

Neja Žejn, vratarka ŽRK Velenje: “Tekmo smo začele v krču. Nato smo se zbrale in naredile razliko. V drugem polčasu smo uspele s hitrimi proti napadi razliko povišati in na koncu slaviti zmago. Vesele smo, da sta točki ostali doma.”

Nuša Puž, rokometašica Ptuja: “Na začetku smo naredile preveč napak, kar so domačinke izkoristile, da so naredile razliko. Skozi celotno tekmo se nismo mogle vrniti, zato je zmaga Velenjčank zaslužena.”

Čestitke!

 

Vir: Rokomet.net

Foto: ŽRK Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!