ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Gloria Kotnik prejemnica Bloudkove nagrade za leto 2022

NOVICA 13.02.2023



Na Brdu pri Kranju je potekala 58. podelitev Bloudkovih priznanj za leto 2022. Bloudkove nagrade so prejeli športnica Gloria Kotnik, športnika Žan Kranjec in Tim Mastnak ter moška ekipa smučarskih skokov Peter Prevc, Timi Zajc, Cene Prevc in Lovro Kos. Odbor je podelil tudi Bloudkove plakete 10 športnicam in športnikom. 

Osrednji del prireditve je bil namenjen letošnjim prejemnicam in prejemnikom Bloudkovih priznanj in njihovim portretom. Na podelitvi so prejemnike Bloudkovih priznanj nagovorili predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar, minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in predsednik Odbora za podeljevanje Bloudkovih priznanj Viktor Grošelj.

Odbor za podeljevanje Bloudkovih priznanj ima častno nalogo podeljevanja najvišjih državnih priznanj Republike Slovenije na področju športa, in sicer za prispevek k razvoju športa, za športni dosežek in za življenjsko delo v športu. Odbor v skladu z likom in delom inženirja Stanka Bloudka predstavlja najvišje etične in moralne standarde, kot tudi integriteto v športu in je trden branik vrednot.

Bloudkova nagrada Glorii Kotnik za vrhunski mednarodni športni dosežek

Kako trmasta in vztrajna je deskarka Gloria Kotnik, nam je dokazala s tretjim mestom v paralelnem veleslalomu na olimpijskih igrah v Pekingu 2022. Gloria je bila s tem mestom zagotovo največja senzacija slovenske ekipe na zimskih olimpijskih igrah, saj je pred tem izpustila eno sezono, vmes postala mama in se na tekmovanja vrnila prerojena. Čeprav se 33-letnica z deskanjem ukvarja že od malih nog in je že štirikrat nastopila na zimskih olimpijskih igrah, je bil do olimpijskega brona njen največji uspeh četrto mesto na tekmi svetovnega pokala.

Paralimpijec Janez Hudej je dobitnik Bloudkove plakete za pomemben prispevek k razvoju slovenskega športa.

Iskrene Čestitke Gloria in Janez!

 


Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak