ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Mark in Leo uspešno sabljala v avstrijskem Grazu

NOVICA 15.02.2023



V nedeljo, 12.2.2023 sta Mark Poprask in Leo Čretnik (Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje) zastopala barve Slovenije v avstrijskem Grazu, kjer ju je čakal nastop na 29. pokalu Alpe Adria.

Posebnost tega "maratonskega" turnirja je, da tekmovalci kar 2x sabljajo skupinski del. V prvem delu sta oba vknjižila 5 zmag in 1 poraz, Leo je tako zasedel 4. mesto, Mark pa 7. V drugem delu sta oba pristala v isti skupini, kjer je Mark premagal vse nasprotnike, Leo pa je priznal premoč samo Marku. Skupinski del je Leo z 8 zmagami zaključil na šestem mestu, Mark pa z 9 zmagami na tretjem.

Skozi prvi del kvalifikacij ste se med najboljših 16 oba prebila brez borbe, v boju za med 8 pa je Mark premagal Madžara Szaba, Leo pa je po dramatični borbi proti Avstrijcu Nemecu, ko mu je skoraj uspel povratek pri rezultatu 13:14, ob izteku časa poskusil izenačiti, a se žal ni izšlo in je klonil 13:15. Je pa v borbi za polfinale na Leovega krvnika naletel Mark in poravnal račune, ter slavil s 15:6. Avstrijec Falchetto je bil v polfinalu močnejši od Marka, ki je tako osvojil končno 3. mesto, Leo pa je maratonsko tekmo končal na 10. mestu.

Obema tekmovalcema čestitamo za odličen uspeh!

 

Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko

 

Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak