ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjčani na krilih Skoka do napredovanja med najboljših osem

NOVICA 20.02.2023



Rokometaši Gorenja Velenja so se na krilih izjemnega Matevža Skoka veselili nove zmage in napredovanja med najboljših osem ekip Evropskega pokala.

Velenjčani so v povratno tekmo vstopili s prednostjo petih zadetkov, a kljub temu niso počivali na stari slavi. Tekmo so odprli borbeno, čeprav jih je v postavi bilo le petnajst. Strateg Zoran Jovičić ni mogel računati na poškodovane Ibrahima Haseljića, Davida Kovačiča in kapetana Emirja Taletovića, pred tekmo pa je zbolel Enej Slatinek Jovičić.

Uvodne minute tekme je zasenčil incident gostujočih navijačev, zaradi katerega je moral slovaški delegat za nekaj minut prekiniti tekmo. Tekma se je po posredovanju policistov in varnostnikov lahko nadaljevala in ekipi sta se vrnili na igrišče. Prvi polčas sta bili ekipi izenačeni, a prednost so ohranjali domačini, ki so na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti.

Prevlado na igrišču so črno-rumeni pokazali v drugem polčasu, prednost so iz minute v minuto višali, ter z izjemnim Matevžem Skokom med vratnicama in zadetkom Domna Tajnika v 45. minuti povedli za šest. Ob koncu tekme je svoj prvi evropski gol dosegel Nejc Hriberšek. Velenjčani so prednosti petih zadetkov iz Cipra, dodali še zmago s šestimi in na koncu slavili s skupnim rezultatom 58:47. Nasprotnika v četrtini finala bodo Ose dobile v torek, 21. februarja, ko bo na sedežu Evropske rokometne zveze opravljen žreb parov.

Matevž Skok, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Tekma je bila zelo napeta že od samega začetka, tudi zaradi incidenta njihovih navijačev. Vedeli smo, da bomo kljub izenačenim uvodnim minutam, uspeli narediti razliko, saj nam oni težko kondicijsko parirajo. Mi smo iz minute v minuto stopnjevali temo, veliko rotirali, ter s hitrimi in lahkimi zadetki uspeli tekmo končati po naših željah.˝

Nejc Hriberšek, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Danes smo odigrali eno odlično tekmo. Vseh šestdeset minut smo bili zbrani tako v obrambi kot v napadu in zasluženo napredovali med najboljših osem ekip. Hvaležen sem trenerju za minutažo in zelo vesel svojega prvega evropskega zadetka.˝

Varovanci Zorana Jovičića ne bodo dolgo počivali, saj jih v naslednjem tednu čakata dve tekmi v državnem prvenstvu. Ose se bodo v sredo, 22. februarja najprej pomerile z RD Urbanscape Loka, nato pa jih konec tedna čaka derbi Lige NLB proti RK Celje Pivovarna Laško.

1/8 finala Evropskega pokala, 18. Februar, 18.00 (Rdeča dvorana, Velenje)
Kristof Altmar, Marton Horvath
RK GORENJE VELENJE : SABBIANCO ANORTHOSIS FAMAGUSTA 27:21 (13:11)
RK GORENJE VELENJE: Skok (13 obramb), Verboten (1 obramba), Tajnik (5), Pipp (3), Pajt (4), Hebar (1), Drobež (2), Mlivić M., Sokolič (2), Verdinek (2), Šiško (3), Grmšek (2), Mlivić T. (1), Predović, Hriberšek (1)
SABBIANCO ANORTHOSIS: Nungovitch, Xenofondos, Cory, Kesidis (3), Pavlitsenko, Karan (2), Evdokimov, Michaelides, Argyrou J., Špiljak (3), Zaja (2), Tsamesidis (2), Argyrou C. (4), Nikiforou, Papakyprianou (1), Sikošek Pelko (4)
Sedemmetrovke: RK Gorenje Velenje (4/5), Sabbianco Anorthosis Famagusta (2/3)

Čestitke za uvrstitev med osem ekip Evropskega pokala!

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

 

Foto: RK Gorenje Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak