ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjčani za polfinale proti Vojvodini

NOVICA 22.02.2023



Rokometaši RK Gorenje Velenje uspešno nadaljujejo svojo evropsko pot. Po zmagi nad ciprsko Famagusto se bodo v borbi za polfinale pomerili z Vojvodino.

 

Velenjčani so evropsko sezono začeli v 2. krogu Evropskega pokala, ko so s skupnim rezultatom 59:55 premagali avstrijski Bregenz. Na poti do osmine finale jim je v tretjem krogu nasproti stala ekipa RK Partizan. Ose so se kljub porazu v Beogradu veselile napredovanja v osmino finala, kjer so se pomerili s ciprsko Famagusto. Po dveh visokih zmagah v osmini finala, pa so Velenjčani postali del osmerice najboljših v Evropskem pokalu.

Žreb, ki je bil opravljen na sedežu Evropske rokometne zveze, jim je za nasprotnika v četrtfinalu določil Vojvodino iz Novega Sada. Ekipa Vojvodine je na poti do četrt finala premagala italijanski Brixen, avstrijski Krems in norveški Arendal.

Tekma v Novem Sadu med Vojvodino in RK Gorenje Velenje se bo odigrala pred praznimi tribunami, saj je ekipa iz Novega Sada kaznovana, zaradi incidenta njihovih navijačev v Avstriji.

Domen Tajnik, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝V Evropi smo dobili ekipo Vojvodine. Po njihovih rezultatih v Evropskem pokalu. se zavedamo, da gre za vrhunsko ekipo, eno boljših v tem tekmovanju. Tako kot na vse ekipe, se bomo tudi na njih dobro pripravili in jih analizirali. V obe tekmi bomo vstopili z željo po napredovanju v polfinale.˝

Tekmi četrtine finala Evropskega pokala bosta na sporedu predvidoma 18. in 25. marca. Prvo tekmo bodo varovanci Zorana Jovičića odigrali v Novem Sadu. Ekipa, ki bo po dveh tekmah imela boljši rezultat se bo v polfinalu pomerila z zmagovalcem tekme med švedskim Alingsasom in češko Praho. Polfinalni tekmi bosta na sporedu v sredini aprila.  

Srečno!

 

Vir: Rokometni klub Gorenje

Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak