ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjski rokometaši zabeležili nove točke v Ligi NLB

NOVICA 23.02.2023



Rokometaši Gorenja Velenja so pred domačimi gledalci odigrali zaostalo tekmo 12. kroga Lige NLB proti ekipi RD Urbanscape Loka. Po visoki zmagi so se črno-rumeni povzpeli na drugo mesto lestvice.

Za razliko od preteklih tekem, ko so bile ose v uvodnih minutah zadržane, so tekmo proti Loki odlično odprle. Že po prvih desetih minutah so črni-rumeni vodili za pet, v triindvajseti minuti pa so po zadetku Jerneja Drobeža, povedli za deset (17:7). Velenjčani so visok tempo igre držali skozi celoten prvi polčas in na odmor odšli z osmimi zadetki prednosti (20:11).

Tudi po odmoru so varovanci Zorana Jovičića narekovali ritem igre. Kljub nezbranosti v začetnih minutah in nekaj zgrešenimi čistimi streli, so ose na krilih razpoloženega Matevža Skoka, uspele ohranjati visoko prednost. Tri minute pred koncem tekme je Kenan Pajt, s svojim četrtim zadetkom, postavil novo najvišjo prednost in Velenjčani so povedli za enajst. Končni rezultat je s svojim prvim zadetkom za člansko ekipo Rokometnega kluba Gorenje Velenje postavil Malik Mlivić in črno-rumeni so se veselili novih dveh točk v Ligi NLB.

Proti RD Urbanscape Loka so rokometaši Gorenja Velenja zabeležili svojo trinajsto zmago v Ligi NLB in se z novima dvema točkama povzpeli na drugo mesto lestvice državnega prvenstva.

Najboljši strelec tekme je bil s šestimi zadetki Timotej Grmšek, s petimi sta mu sledila Jernej Drobež in Branko Predović. Matevž Skok je zbral šestnajst obramb in bil izbran za igralca tekme.

Jernej Drobež, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Za nami je dobra tekma. Na Loko smo se dobro pripravili, ker vemo, da je ta ekipa za nas vedno neugodna. V drugem polčasu smo zopet imeli nekaj slabih minut, gostom smo pustili, da se nam približajo na pet zadetkov. To nihanje moramo v prihodnosti popraviti. Je pa ta zmaga dobra popotnica pred velikim derbijem.˝

Aljaž Jesenko, rokometaš RD Urbanscape Loka
˝Že od samega začetka smo vedeli, da bo tekma v Velenju težka. Slbo smo začeli in ta nezbranost nas je spremljala vseh šestdeset minut. Čestitke domačinom, ki so bili danes veliko boljši.˝

Velenjčane v naslednjem krogu Lige NLB čaka veliki derbi. V nedeljo, 26. februarja se bodo ob 20.00 uri v dvorani Zlatorog pomerili z aktualnimi državnimi prvaki, Rokometnim klubom Celje Pivovarna Laško.

12. krog Lige NLB, 22. februar, 18.00, Rdeča dvorana, Velenje
Sodnika: Izidor Hotko, Tomaž Miklavčič
RK GORENJE VELENJE : RD URBANSCAPE LOKA 36:25 (20:11)
RK GORENJE VELENJE: Skok (16 obramb), Verboten (3 obrambe), Tajnik (2), Pipp (4), Pajt (4), Hebar, Drobež (5), Mlivić M. (1), Sokolič (1), Verdinek (4), Šiško (3), Grmšek (6), Jovičić (1), Mlivić T., Predović (5), Hriberšek
RD URBANSCAPE LOKA: Stanojlović, Juričan, Jakac , Belič (2), Dolenc (1), Mali (3), Križaj (2), Jesenko A. (3), Damjanović (2), Batagelj (4), Nikolić (2), Jesenko M. (2), Klemenčič (2), Šilc (1), Atanasov (1)
Sedemmetrovke: RK Gorenje Velenje (2/2), RD Urbanscape Loka (4/4)

Čestitke!

 

Vir:Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak