ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Mark Poprask in Leo Čretnik v Zagrebu na 25. mednarodnem turnirju

NOVICA 13.03.2023



Mark Poprask in Leo Čretnik sta se v Zagrebu udeležila 25. mednarodnega turnirja Rapir cup.
V kategoriji floret kadeti sta v prvem delu tekmovanja oba odlično sabljala ter se brez težav prebila v eliminacijski del tekmovanja med 16 najboljših. Leo je zabeležil štiri zmage in en poraz, Mark pa je skupinski del končal kot prvouvrščeni, neporažen.

V eliminacijskem delu je Leo najprej premagal rojaka iz ljubljanskega kluba, nato pa izgubil proti madžarskemu sabljaču in tako zasedel končno 6. mesto. Mark pa je v eliminacijah nanizal kar tri zaporedne zmage. Najprej je premagal Hrvata, nato srbskega tekmovalca in v nadaljevanju še Madžara. Po treh odličnih borbah se je v finalu srečal s še enim madžarskim tekmovalcem, kateremu je po zelo dramatičnem in izenačenem boju moral priznati premoč. Kljub temu je ponosno stopil na zmagovalni oder ter se veselil 2. mesta in osvojene srebrne medalje.

Bravo Mark Poprask in Leo Čretnik !

 

Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak