ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[Kickboks] Skalčki s svetovnega pokala v Innsbrucku z dvema zlatima medaljama

NOVICA 21.03.2023



Skalčki kickbokserji so se z dvema zlatima, dvema srebrnima in dvema bronastima medaljama vrnili s svetovnega pokala v Wako kickboksu v Avstriji.

 

V nedeljo, 19. marca, je v avstrijskem Innsbrucku potekal svetovni pokalu v Wako Kickboksu. Na tekmovanju je nastopilo preko 2200 tekmovalcev iz 33 držav. V okviru Kickboxing zveze Slovenije, je pod vodstvom trenerja Petra Landekerja v light kontaktu nastopilo tudi trinajst tekmovalcev velenjskega TKD&KB kluba Skala.


Zlati medalji sta osvojila Dean Vukančič (člani -84kg) in Staša Lipnik (članice +70kg) Dean je premagal Britanca, Španca, Poljaka in Ukrajinca, Staša pa Nemko in Irko.
Srebrni medalji sta si priborili Tadeja Sušec (starejše kadetinje -46kg) in Lina Halilović (starejše kadetinje -60kg). Tadeja je premagala Nemko in izgubila proti Madžarki, Lina pa je premagala Hrvatico in zgubila proti Hrvatici.
Bronasti medalji sta osvojila Luka Krel (člani -89kg) in Borut Sobota (člani -94kg). Luka je v polfinalu izgubil proti Poljaku, Borut pa proti Nemcu.

Dominik Jerovšek je med starjšimi kadeti do 57 kg osvojil 5.-8. mesto. Premagal je Italijana in Irca ter v četrtfinalu izgubil proti Čehu.
Pia Zoja Glavnik je med mladinkami do 55 kg osvojila 5.-8. mesto. Premagala je Irko in izgubila proti Čehinji.
Tina Sušec je med mladinkami do 55 kg osvojila 5.-8. mesto. Premagala je Slovakinjo in izgubila proti Avstrijki.
Amar Halilovič je med mladinci do 74 kg premagal Madžara in v četrtfinalu izgubil proti Čehu in osvojil 5.-8. mesto.
Taras Alić je premagal Švicarja in v četrtfinalu izgubil proti Madžaru in med mladinci do 84kg osvojil 5.-8. mesto.
Aljaž Atelšek je med mladinci do 63 kg premagal Nemca in v osmini finala izgubil proti Ukrajincu ter osvojil 9.-16. mesto.
Sara Kos je med mladinkami do 55kg izgubila proti Grkinji in osvojila 17.-32. mesto.

Čestitke!

 

Vir: Taekwon-do & Kickboks klub Skala Velenje

 

Foto: Taekwon-do & Kickboks klub Skala Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak