ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Trije velenjski plavalci na reprezentančnem tekmovanju v Sarajevu

NOVICA 27.03.2023



V soboto in nedeljo (25. 03. – 26. 3. 2023) je na pokritem olimpijskem bazenu Otoka v Sarajevu potekal vsakoletni Četveroboj med reprezentancami Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Slovenije in Srbije.

Na tekmovanju so nastopili najboljši plavalci in plavalke v kategoriji mladincev/mladink in kadetov/kadetinj. V vsaki odplavani disciplini sta v posamezni kategoriji lahko nastopila po dva reprezentanta, ki sta s svojimi uvrstitvami prinašala točke (1. mesto 11 točk, 2. mesto 9 točk, 3. mesto 7 točk, …, 8. mesto 1 točka). Reprezentanca Slovenije je v skupnem seštevku vseh odplavanih disciplin (989 točk) dosegla 2. mesto. Prehiteli so jih samo mladi reprezentanti Hrvaške.

Člani slovenske reprezentance so bili mladinec Matic Bizjak Jambrović, kadetinja Najya Hana Jukić in mladinec Metod Lamot.

Najya Hana je slovenski reprezentanci priplavala tri 1. mesta. Najboljša je bila v disciplini 50 m prosto, 50 m delfin in 50 m hrbtno. Po FINA točkah je na 50 m hrbtno odplavala tudi najboljši rezultat med vsemi kadetinjami (710 točk). Sodelovala je tudi v treh štafetah. Na 4 x 100 m prosto in mešano so kadetinje osvojile 2. mesti. V štafeti 4 x 100 m mix mešano pa so si kadetski reprezentantje priplavali 3. mesto.

Matic Bizjak Jambrović je v disciplinah 50 m prosto in 50 m delfin osvojil 4. mesti. Kot član mladinske štafete 4 x 100 m prosto pa je s svojim plavanjem pripomogel k osvojitvi 3. mesta.

Svoj krstni nastop za reprezentanco je imel Metod Lamot, ki je v disciplini 100 m hrbtno osvojil 4. mesto.

Tekmovanja se je udeležil tudi velenjski trener Vlado Stjepić.

Čestitamo vsem za borbenost in odplavane rezultate.

 

Vir: Plavalni klub Velenje

Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!