ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Na svetovnem prvenstvu v sabljanju kar trije velenjčani

NOVICA 11.04.2023



Letos je svetovno prvenstvo za kadete in mladince v sabljanju potekalo v bolgarskem mestu Plovdiv. Udeležili so se ga tudi trije sabljači sabljškega kluba Rudolf Cvetko Velenje. Našo državo je v kategoriji floret mladinke zastopala Iza Šerc, Leo Čretnik in Mark Poprask pa sta se borila med kadeti.

V torek, 4.aprila je na sabljaško pisto prva stopila Iza. V skupinah je v močni konkurenci mladink premagala nasprotnici iz Španije in Portugalske. Žal pa ji je za las zmanjkalo, da bi se uvrstila v eliminaciski del tekmovanja. Nastop je zaključila na 120. mestu. Naslednji dan sta bila na vrsti Mark in Leo. Leo je kljub dobrim predstavam v skupinah ostal brez zmage in končal tekmovanje na 132. mestu. Marku je uspelo v skupinah premagati nasprotnika iz Dominikanske republike, v ostalih dvobojih pa si je uspel nabrati dovolj tušev, kar je zadoščalo za uvrstitev v eliminacijski del tekmovanja, kjer se je srečal z grškim tekmovalcem. Mark je pokazal dobro mero borbenosti, vendar je na koncu moral priznati premoč nasprotniku. Uvrstil se je na končno 102. mesto.

Čestitke vsem tekmovalcem, ki so zastopali velenjski klub na Svetovnem prvenstvu.

 

Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje

 

Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak