ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Ose z izjemno igro korak bližje Evropski Ligi

NOVICA 15.05.2023



Ose so po izjemni igri slavili proti rokometašem Trima z rezultatom 30:26. Varovanci Zorana Jovičića so tako korak bližje Evropski ligi.

Glasni navijači obeh ekip so v Rdeči dvorani pričarali vzdušje pravega derbija. Po uvodnem izenačenju, so v petnajsti minuti po zadetku Tilna Sokoliča, črno-rumeni povedli za štiri. Velenjske ose so prednost ohranjale vse do konca prvega polčasa. Ekipi sta na odmor odšli pri rezultatu 14:12.

Velenjčani so tudi drugi polčas odlično odprli. Na krilih razpoloženega Matevža Skoka so varovanci Zorana Jovičića, iz minute v minuto rezultat višali. Ko je deset minut pred koncem tekme Urban Pipp zadel za vodstvo s sedmimi zadetki, so črno-rumeni začeli slaviti. Gostje v zadnjih minutah niso popuščali. Domačinom so se uspeli približati na tri zadetke, a preobrata jim ni uspelo narediti. Minuto pred koncem je Domen Tajnik zapečatil usodo Trebanjcev in varovanci Uroša Zormana so morali premoč priznati Velenjčanom. Tekma se je končala z rezultatom 30:26.

Najboljši strelec tekme je bil z osmimi zadetki Tilen Sokolič. Pri gostih je bil strelsko najbolj razpoložen Jan Jurečič, ki je mrežo Velenjčanov zatresel šestkrat. Matevž Skok je bil s štirinajstimi obrambami izbran za igralca tekme.

Do konca prvenstva čakata Velenjčane še dve tekmi. Prva bo na sporedu v petek, 19. maja v Škofji Loki, druga čez en teden v Rdeči dvorani proti Svišu.

Peter Šiško, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Vedeli smo kaj nam ta tekma prinaša, če seveda zmagamo še na vseh naslednjih tekmah. Drugo mesto in skupinski del Evropske lige je dovolj velika motivacija, da daš vse od sebe. Vedeli smo tudi, da bo na tekmi veliko naših navijačev, katere nismo želeli pustiti na cedilu.˝

Staš Slatinek Jovičić, rokometaš RK Trimo Trebnje
˝Že od samega začetka tekme so si Velenjčani bolj želeli zmage. Mi smo že v uvodnih minutah bili zelo medli. Mislim, da je danes pretehtala želja in srce dmačinov, ki so na koncu tudi zasluženo slavili.˝

24. krog Lige NLB, 14. maj, 20.00 (Rdeča dvorana, Velenje)
Sodnika: Igor Ivančič, Dejan Ivančič
RK GORENJE VELENJE : RK TRIMO TREBNJE 30:26 (14:12)
RK GORENJE VELENJE: Skok (14 obramb), Taletović (1 obramba), Tajnik (5), Pipp (5), Pajt, Hebar, Drobež, Kovačič, Mlivić, Sokolič (8), Verdinek, Šiško (4), Grmšek (1), Jovičić (5), Predović (2), Hriberšek
RK TRIMO TREBNJE: Grčo (1 obramba), Čudič (1 obramba), Jovičić (4), Višček, Horvat, Didovič, Jurečič (6), Radojković, Pipp (3), Kotar (3), Potočnik, Miklavec (2), Grbić (2), Glavaš (1), Krešić (2), Ćorsović (3)
Sedemmetrovke: RK Gorenje Velenje (4/6), RK Trimo Trebnje (3/4) 

Čestitke!

 

Vir: Rokometni klub Gorenje

Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak