ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


ŽOGARIJA - VELENJE - TITOV TRG - 20.05.2009

NOVICA 07.05.2009

Prenesite datoteko

Tudi v Velenju bomo izvedli prireditev ŽOGARIJA, ki je namenjena otrokom od 1. - 5. razreda osnovnih šol.
S projektom ŽOGARIJA omogočamo otrokom organizirane športne dejavnosti preko vikendov in v času počitnic, vzpodbujamo in omogočamo aktivno skupno preživljanje prostega časa cele družine, vzpodbujamo in animiramo k spoštovanju pravil poštenega obnašanje (fair play) in vzpodbujamo k udejstvovanju v različnih športnih panogah.
Projekt zajema skupino 2100 otrok, starosti od 7 do 12 let. Na vsaki prireditvi sodeluje večje število osnovnih šol, udeleženci pa so tudi posamezne manjše skupine otrok, prijateljev.Prireditve organiziramo na frekventnih točkah v posameznih mestih po vsej Sloveniji, saj tako k sodelovanju pritegnemo vso družino in animiramo tudi naključne obiskovalce. Prireditve so na zunanjih površinah, ker vzpodbujamo aktivno preživljanje časa na prostem.
Žogarija - KO IGRA SE MULARIJA se tako odvija v sredo, petek, soboto ali nedeljo, od aprila do junija, v dopoldanskem času. Na prireditvi se otroci, deklice in dečki, v starosti od sedem do dvanajst let lahko preizkusijo v nogometni igri,spretnostnih štafetnih igrah, zadevanju odprtine v golu (različne velikosti odprtin na različni višini), metanju na koš,ustvarjalnih likovnih delavnicah in pripravi hitrega zdravega energijsko polnega in bogatega obroka. Nikakor pa ne pozabimo na starše, ostale spremljevalce in naključne obiskovalce, saj prav tako za njih izvedemo zabavna nagradna tekmovanja, v katerih pokažejo svoje spretnosti v različnih igrah.
Konec meseca junija pa se srečajo in pomerijo svoje moči vse zmagovalne ekipe predhodno odigranih
turnirjev, tako v nogometu, kot spretnostnih igrah. Izvedemo zaključni superfinalni turnir.


Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!