ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Karate klub Velenje barve Velenja ponesel na 27. balkansko karate prvenstvo

NOVICA 02.06.2023



V preteklem vikendu, od 26. - 28. maja 2023 je v športni dvorani Topolica v Baru v Črni gori potekalo 27. OBP - otroško balkansko prvenstvo v karateju 2023, kjer je nastopilo 1345 tekmovalcev iz 11. držav celotnega Balkana.

Na prvenstvo se je po enoletnem ciklusu treningov in priprav uvrstilo 8 članov Karate kluba Velenje in reprezentantov Karate zveze Slovenije: Lara Mujdža, Adam Pašić, Sara Pisnik, Val Štefanič, Maja Mari Pisnik, Gal Jelen, Nika Rudolf in Fuad Velić. Slednja dva sta zaradi poškodbe in višje sile navijala iz domačega Velenja.

Vsi so, kljub svoji mladosti, kot resni športniki pokazali izredno zrelost. Njihovi nastopi so bili odlični.
Štirim izmed njih so uspele naslednje uvrstitve:
3. mesto: Adam Pašić, Gal Jelen in Aleksa Miljatović iz KK Seki (12-13 yrs kata team)
3. mesto: Maja Mari Pisnik (12 yrs kata)
7. mesto: Adam Pašić (12 yrs kata)
9. mesto: Adam Pašić (12 yrs kumite -37 kg)

Z reprezentanco Slovenije je v Bar odšla selektorica otroške reprezentance Karate zveze Slovenije za kate in klubska trenerka, Natalija Anastazija Kenda. Pridružila pa se jim je tudi klubska trenerka Pia Cesar. Poleg njiju so bili na prvenstvu še klubski navijači, kateri so vse tri dni športno spodbujali celotno otroško karate reprezentanco Republike Slovenije.
V Karate klubu Velenje se za podporo zahvaljujejo Mestni občini Velenje in vsem, ki so pripomogli k novi izjemni izkušnji tekmovalcev. 

Čestitke vsem!

 

Vir: Karate klub Velenje

 

Foto: Karate klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak