ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Janja Garnbret prvič po poškodbi na stopničkah v svetovnem pokalu

NOVICA 05.06.2023



Praga, 4. junija - Janja Garnbret je osvojila drugo mesto na tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini balvani v Pragi. Olimpijska, svetovna in evropska prvakinja iz Slovenije je uspešno potrdila vrnitev v mednarodno tekmovalno areno po poškodbi z uvrstitvijo na oder za zmagovalke.

Slovenska šampionka Janja Garnbret je bila zelo zanesljiva v kvalifikacijah in polfinalu. Kot edina se je v finale uvrstila s popolnim izkupičkom devetih osvojenih balvanov po dveh krogih tekmovanja.
V finalu pa ji je tokrat malenkost zmanjkalo za 38. zmago v svetovnem pokalu. Prvi finalni balvan je osvojila v enem poskusu, v drugem pa je nepričakovano ostala brez vrha, potem ko je sredino smeri oziroma cono potrdila v prvem poskusu.

Tudi za tretji balvan je potrebovala štiri poskuse, da je osvojila vrh. V četrtem pa je za potrditev drugega mesta potrebovala en poskus, da je osvojila vrh.

"Spet sem v bistvu tam, kamor spadam"
"Z drugim mestom seveda pač kot perfekcionist in kot oseba, ki vedno gre na tekmo zmagat, nisem zadovoljna," je po tekmi povedala Garnbretova. "Glede na celo situacijo v zadnjih mesecih z rehabilitacijo in z vsem pa v bistvu z drugim mestom sploh ne morem biti razočarana, tako da lahko rečem, da se je vse super izšlo in sem res motivirana za naslednje tekme," je še dodala.

Čestitke Janja!

 

Vir: STA

 

Foto: Janja Garnbret (FB)

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak