ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Matic, Najya Hana in Metod na stopničkah državnega prvenstva v plavanju

NOVICA 05.06.2023



V soboto in nedeljo (3. – 4. 6. 2023) je na Letnem olimpijskem bazenu v Ravnah na Koroškem potekal 50. Mednarodni plavalni miting Ravne 2023, ki je hkrati štelo tudi za Absolutno državno prvenstvo Slovenije.

Jutranjim kvalifikacijam so sledila popoldanska finala. Medalje so se tako podeljevale v absolutni kategoriji tako za državno prvenstvo kot tudi za kategorijo A MM Ravne. V kategoriji B so nastopili moški (2005/2006) in ženske (2006/2007). Kategorija C je pri moških vključevala letnike 2007 in mlajše, pri ženskah pa letnike 2008 in mlajše.

Med velenjskimi plavalci in plavalkami so na stopničke Absolutnega državnega prvenstva Slovenije stopili Matic Bizjak Jambrović, Najya Hana Jukić in Metod Lamot. Najya je postala dvakratna državna absolutna podprvakinja v disciplini 50 m prosto in 50 m hrbtno. V teh disciplinah je bila tudi absolutno druga v razvrstitvi MM Ravne in prva med kadetinjami (kategorija C). V kategoriji kadetinj je bila tudi druga na 200 m prosto in tretja v disciplini 50 m delfin. Metod je zasedel odlično 3. mesto v vseh treh hrbtnih disciplinah. Tako na 50 m, 100 m in tudi 200 m hrbtno se je okitil z bronom absolutnega državnega prvenstva Slovenije. To je pomenilo, da je bil tretji tudi v absolutni razvrstitvi MM Ravne in prvi med mladinci (kategorija B). Bronasto medaljo absolutnega državnega prvenstva si je v disciplini 50 m delfin priplaval Matic. Hkrati je zmagal v kategoriji B. Najya Hana Jukić je v seštevku 4 najboljših rezultatov po FINA točkah osvojila končno 3. mesto in si priplavala lepo denarno nagrado. Upoštevani so bili najboljši odplavani rezultati tako iz tekmovanja MM Kranj, kot tudi iz MM Ravne.

Na oder za zmagovalce je stopil tudi Miha Princl, ki je bil v disciplini 50 m hrbtno tretji med kadeti (kategorija C).

V posameznih finalih so nastopili tudi Anže Guštin, Domen Lamot, Brin Lorger, Jan Mrkonjič, Špela Pohorec in Dane Šibanc.

Vsem plavalcem in trenerjema iskreno čestitamo.

 

Vir: Plavalni klub Velenje

 

Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak