ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Evropske igre - Krakov 2023 tudi z velenjskimi športniki

NOVICA 07.06.2023



Na tretjih evropskih igrah, ki bodo bo med 21. junijem in 2. julijem na Poljskem (Krakov), bo nastopilo kar 137 slovenskih športnikov, ki se bodo pomerili v 19 športnih panogah. Glavno mesto tekmovanja bo Krakov, sicer pa bodo prizorišča po vsej Poljski, nastopili pa bodo tudi smučarski skakalci v Zakopanah.

Evropske igre leta 2023 bodo pomembna odskočna deska za evropske športnike na poti do Olimpijskih iger, saj bodo kar za 19 olimpijskih športnih panog veljale kot kvalifikacije za Pariz 2024. Na igrah se bodo predstavili tudi nekateri novejši športi kot je na primer rokomet na mivki, ki se bo prvič pojavil na članskem večpanožnem športnem dogodku. 

Skupaj bo tekmovalo 7300 športnikov in športnic iz 48 držav v 29 športnih panogah. Na igre bo iz Slovenije skupaj s spremstvom, trenerji in ostalim odšla 214-članska reprezentanca. Med njimi bodo reprezentančni dres nosili naslednji velenjski športniki oz športniki iz velenjskih klubov:

ATLETIKA: Agata Zupin, Anita Horvat, Jerneja Smonkar, Esma Pajt in Dino Subašić

ŠPORTNO PLEZANJE: Tjaša Slemenšek in Lovro Črep

SABLJANJE: Lovro Fijavž Bačovnik

Vsem športnikom želimo uspešne nastope!

 

Vir: Olympic.si

 

 

 

 

Foto: Olympic.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak