ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjski sabljači osvojili 4 medalje na državnem prvenstvu za člane in veterane

NOVICA 20.06.2023



V Kamniku se je v nedeljo, 18.6.2023 odvil drugi del Državnega prvenstva Republike Slovenije v sabljanju. Na sporedu so bile članske in veteranske kategorije v vseh treh orožjih.

Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje so v nekoliko okrnjeni zasedbi zastopali Pia Čretnik, Jerneja Čretnik, Gašper Grčar, Leo Čretnik, Jure Mravljak in Luka Mravljak.
Prvi so bili na vrsti veterani, kjer je v floretu Jerneja ubranila naslov državne prvakinje.
Nato sta med članicami v floretu nastopili Pia in Jerneja. Pia je na koncu dosegla 6. mesto, Jerneja pa sedmo. Jerneja se je pomerila še z veterankami v meču in zasedla končno 3. mesto.
Istočasno so se v kategoriji floret člani borili Gašper, Leo, Jure in Luka. Po napetih eliminacijskih dvobojih sta si Leo in Luka delila 3. mesto in našemu klubu prisabljala dve bronasti medalji. Jure je končal na 5. mestu, tik pod stopničkami, Gašper pa je zasedel končno 10. mesto.
Cvetkoti so tako v tem delu Državnega prvenstva osvojili še 4 medalje, eno zlato in tri bronaste.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem!

 

Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje

Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak