ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Najya Hana Jukić v finalu OFEM-a v Mariboru

NOVICA 30.07.2023



Od nedelje (23. 7. 2023) pa do sobote (29. 7. 2023) je naša štajerska prestolnica gostila Olimpijski festival evropske mladine (EYOF), ki je z več kot 3600 udeleženci (iz 48 evropskih držav) največji večpanožni športni dogodek za mlade športnike med 14. in 18. letom starosti. Tekmovalci so se pomerili v 11. različnih športnih panogah, med katerimi je tudi plavanje. Članica slovenske plavalne reprezentance sta bila tudi plavalka Najya Hana Jukić in z njo trener Vlado Stjepić.

Najya Hana je svoj krstni nastop doživela že v ponedeljek (24. 7. 2023), ko se ji je, z odličnim rezultatom (58,69) v disciplini 100 m prosto, uspelo uvrstiti v popoldanski polfinale, a je le tega morala zaradi poškodbe žal odpovedati. Vse moči in napore sta s trenerjem usmerila v petkovo šprintersko disciplino (50 m prosto) in upala, da bo Najya Hana kljub poškodbi lahko nastopila. Že jutranje kvalifikacije so nakazale, da ji lahko uspe uvrstitev tudi v finale. V popoldanski polfinale se je uspela uvrstiti s tretjim rezultatom. Nato se ji je popoldan uspelo uvrstiti tudi v kasnejši finale, v katerem je zasedla končno odlično 7. mesto.

Iskrene čestitke Najyi Hani Jukić in trenerju Vladu Stjepiću. 

Vir: Plavalni klub Velenje

Foto: OFEM

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak