ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjski paraplavalci na evropskem prvenstvu v Italiji

NOVICA 11.09.2023



V italijanskem mestu Padova je od 3. 9 2023 do 10. 9. 2023 potekalo 7. evrospko prvenstvo za osebe z Downovim sindromom. Tekmovanja so se udeležili trije velenjski paraplavalci (Urban Goltnik, Alen Šošter in Luka Temnikar), trener Mladen Blatnik in paraplavalec iz plavalnega kluba Radovljica Jan Berlot. V pokalu narodov so osvojili skupno odlično 8. mesto.

V konkurenci skoraj 100 plavalcev iz 13-ih držav so se odrezali odlično. Najbližje medalji so bili v štafeti 4 x 100 prosto, ko so dosegli 5. mesto. Prav vsi so se uspeli uvrstiti med najboljših 15. Za najboljšo posamično uvrstitev je poskrbel Urban Goltnik, ki si je v disciplini 200 m prsno priplaval 10. mesto. Tik za njim se je v isti disciplini uvrstitev tudi Luka Temnikar in s tem dosegel svojo najboljšo uvrstitev. Alen Šošter se je najvišje uvrstil v disciplini 200 m hrbtno, ko je dosegel 12. čas.

Že uvrstitev na tako veliko tekmovanje je nagrada za vložen trud. Same uvrstitve pa kažejo na dobro delo njih samih in trenerjev ter prostovoljcev. 

Čestitke!

Vir: Plavalni klub Velenje 

Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak