ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Ose do prve zmage v novi sezoni

NOVICA 10.09.2023



Velenjski rokometaši so sezono 2023/2024 odprli z zmago. Po slabšem prvem polčasu, so varovanci Zorana Jovičića slavili proti ekipi iz Škofljice z rezultatom 30:26.

Rokometaši Gorenja Velenja so zaradi zasedenosti Rdeče dvorane prvo domačo tekmo nove sezone odigrali v Slovenj Gradcu. V dvorani, kjer so se Velenjčani leta 2022 veselili tretjega naslova pokalnih prvakov, so v 1. krogu Lige NLB gostili ekipo Škofljice.

Škofljičani so s tekmo proti velenjskemu Gorenju debitirali v prvi slovenski rokometni ligi. Kljub temu gostje na tekmo niso prišli z belo zastavo. Tekmo so borbeno odprli in v enajsti minuti tekme po dveh zaporednih zadetkih Luke Kljuna povedli za dva. Velenjčani so rezultat v 22. minuti uspeli obrniti v svojo korist, a so po minimalnem vodstvu ostali brez Branka Predovića, ki je zaradi grobega posredovanja v obrambi prejel rdeči karton. Odhod Predovića na tribune slovenjgraške dvorane je črno-rumene dodatno motiviral. Z razpoloženim Emirjem Taletovićem med vratnicama so do konca prvega polčasa prednost povišali na tri zadetke (12:3).

Po odmoru so ritem igre narekovali varovanci Zorana Jovičića. Že v tretji minuti drugega polčasa je Ibrahim Haseljić poskrbel za vodstvo s štirimi zadetki. Ko sta petnajst minut pred koncem tekme sodnika štirikrat zaporedoma pokazala dvominutno kazen za črno-rumene, so poleg vratarja, na igrišču ostali samo še trije igralci. Kljub manku igralcev na igrišču, so ose ohranile mirno glavo in prednost iz minute v minuto višale. Tekma 1. kroga Lige NLB med Rokometnim klubom Gorenje Velenje in ŠRD Škofljica se je končala pri rezultatu 30:26 v korist domačinov.

Najboljša strelca tekme sta bila s šestimi zadetki Peter Šiško in Enej Slatinek Jovičić. Pri gostih sta bila strelsko najbolj razpoložena Jošt Rotin Luka Kljun, ki sta mrežo Velenjčanov zatresla petkrat. Emir Taletović je zbral 10 obramb in bil izbran za igralca teme.

Emir Taletović, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Za nami je prva tekma sezone. Prvi krog je vedno eden izmed težjih, zato smo se morali dobro pripraviti na nasprotnika. Menim, da danes nismo prikazali naše najboljše igre. Imamo še nekaj malenkosti, ki jih moramo popraviti tako v obrambi kot v napadu, ampak na koncu se veselimo zmage in prvih dveh točk.˝

Blaž Nosan, rokometaš ŠRD Škofljica
˝Vedeli smo kaj nas čaka, težek nasprotnik in absolutni favorit tekme. V tekmo smo vstopili sproščeno. Videli smo, da jim lahko pariramo, ampak smo na trenutke odigrali neizkušeno. Zaslužena zmaga Velenjčanov, mi pa gremo naslednji teden v novo tekmo.˝

1.krog Lige NLB, 9. September, 16.30 (ŠD Slovenj Gradec)
Sodnika: Igor Ivančič, Dejan Ivančič
RK GORENJE VELENJE : ŠRD ŠKOFLJICA 30:24 (12:9)
RK GORENJE VELENJE: Skok, Verboten, Taletović (10 obramb), Haseljić (1), Pipp (5), Pajt, Velić (4), Maričić (3), Drobež (1), Sokolič (3), Šiško (6), Jovičić (6), Predović, Hriberšek (1)
ŠRD ŠKOFLJICA: Šalamon (3 obrambe), Lipužič (1 obramba), Kogoj (2), Kljun (5), Regner, Levstek, Gliha, Rot Jošt (5), Lešek (4), Krese (2), Nosan (1), Šnajder, Eting, Pangerc (1), Drnovšek (2), Rot Jon (2)
Sedemmetrovke: RK Gorenje Velenje (1/1), ŠRD Škofljica (3/4)

Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak