ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjčani pred polno dvorano na kolena spravili Trebanjce

NOVICA 18.09.2023



Velenjčani so po izjemnih šestdesetih minutah slavili na prvem gostovanju sezone. Pred polnimi tribunami, so na kolena spravili ekipo Uriša Zormana.

Polne tribune trebanjske dvorane so lahko v nedeljo zvečer spremljale derbi v pravem pomenu besede. Gledalci so lahko borbo na obeh straneh spremljali od prve do zadnje minute. Obračun s Trebnjem so črno-rumeni dobro odprli in po zadetku Petra Šiška že v tretji minuti tekme povedli za dva. Na tekmi 2. kroga Lige NLB, trener Zoran Jovičić ni mogel računati na poškodovanega Matica Verdinka, ter na Branka Predovića, ki je moral tekmo izpustiti zaradi modrega kartona prisluženega na tekmi s Škofljico. Vse do petnajste minute so tempo narekovali gostje. V šestnajsti minuti pa je rezultat na 6:6 izenačil Staš Slatinek Jovičić in ritem igre obrnil v korist svoje ekipe. Do konca polčasa je v dvorani OŠ Trebnje potekala izenačena igra zahvaljujoč razpoloženima vratarjema, Taletoviću in Čudiču. Ekipi sta na odmor odšli pri rezultatu 9:9.

Tudi večji del drugega polčasa je boj med drugo in tretje uvrščeno ekipo potekal izenačeno. Na vsak zadetek Velenjčanov, so Trebanjci hitro odgovorili in obratno. V ključnih trenutkih je odgovornost prevzel Peter Šiško in v zadnjih petih minutah mrežo domačinov zatresel petkrat. V 55. minuti je 22-letni levi zunanji poskrbel za novo vodstvo s plus dva. Domačini so se minuto pred koncem tekme približali na zadetek zaostanka in imeli priložnost iztržiti točko. Uroš Zorman je iz gola potegnil vratarja in v zadnji napad je krenilo sedem igralcev Trima. Varovanci Zorana Jovičića niso dovolili, da bi domov odšli brez zmage. Po blokiranem strelu s strani Jerneja Drobeža in zadetku Emirja Taletovića, so se rokometaši Gorenja Velenja veselili zmage z rezultatom 24:22.

Z osmimi zadetki je bil pri gostih najboljši strelec tekme Peter Šiško, in bil izbran za igralca tekme. Pet zadetkov je prispeval Ibrahim Haseljić, štiri pa Tilen Sokolič. Pri Trebanjcih je bil strelsko najbolj razpoložen Miloš Dragaš, ki je mrežo Velenjčanov zatresel osemkrat.

Naslednji teden bodo ose v domači dvorani gostile rokometaše RK Sviš Ivančna Gorica. Tekma 3. kroga Lige NLB se bo odigrala 23. septembra ob 18.00 uri v Rdeči dvorani.

Peter Šiško, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Celotna ekipa je na igrišču pustila srce, borili smo se celotno tekmo in na koncu zasluženo slavili. Moramo pa ostati na realnih tleh, saj se je prvenstvo šele začelo in opraviti moramo še veliko dela.˝

Emir Taletović, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Za nami je težka tekma, osvojili smo dve točki v Trebnjem kar zagotovo ni lahko. Ta tekma je bistvenega pomena za nadaljevanje sezone, saj predstavlja dodatno motivacijo. Čestitke fantom in ekipi. Tako kot lani se spet veselimo dveh točk v Trebnjem. Nismo prikazali naše najboljše igre, popraviti moramo še nekaj stvari, ampak gremo naprej, časa za napredovanje imamo. Še enkrat čestitke celotni ekipi.˝

2. krog Lige NLB, 17. septeber, 18.00 (Dvorana OŠ Trebnje)
Sodnika: David Sok, Bojan Lah
RK TRIMO TREBNJE : RK GORENJE VELENJE 22:24 (9:9)
RK TRIMO TREBNJE: Čudič, Herceg, Jovičić, Višček, Didovič, Jureič, Dragaš, Kotar, Udovič, Grmšek, Grbić, Cingesar, Ćorsović, Nešić, Krešić


RK GORENJE VELENJE: Skok, Verboten, Taletović (8 obramb), Antlej, Haseljić (5), Pipp (2), Pajt, Velić (1), Maričić (1), Drobež, Tatar, Sokolič (4), Šiško (8), Jovičić, Mlivić, Hriberšek(1)
Sedemmetrovke: RK Trimo Trebnje (/), RK Gorenje Velenje (/) 

 

Vir: RK Gorenje

Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak