ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjčani zanesljivo do novih točk

NOVICA 01.10.2023



Rokometaši Gorenja Velenja so zabeležili še eno zanesljivo zmago v državnem prvenstvu. Z rezultatom 43:28 so slavili proti MRK Ljubljana in na lestvico Lige NLB vpisali novi dve točki.

Velenjčani so se po treh zaporednih zmagah, v Ljubljano odpravili po nove točke. Črno-rumeni so v tekmo vstopili zbrano in borbeno. Že po prvih desetih minutah je prednost gostov narasla na šest zadetkov. Z borbeno igro v obrambi, hitrim prenosom žoge in zbranim napadom, so rokometaši Gorenja Velenja prednost iz minute v minuto višali. Prednost desetih zadetkov so varovanci Zorana Jovičića dosegli v 19. minuti po zadetku Kenana Pajta. Ekipi sta na odmor odšli pri rezultatu 13:24.

Tudi v drugem polčasu so tempo igre narekovale velenjske ose. Razpoloženega Matevža Skoka je v drugem delu zamenjal Emir Taletović. Napad je uspešno vodil mladi Nejc Hriberšek, Tarik Mlivić in Tarik Velić sta upravičila zaupanje trenerja na zunanjih pozicijah, Goti Maričić in Kenan Pajt pa sta dosegala hitre in lahke zadetke s krilnih položajev. Po šestdesetih minutah tekme so se zanesljive zmage z rezultatom 28:43 veselili Velenjčani.

Strelsko je bil najbolj razpoložen Goti Maričić, ki je dosegel osem zadetkov. Šest zadetkov sta prispevala Tarik Velić in Kenan Pajt. Matevž Skok je zbral 13 obramb in bil izbran za igralca tekme. Pri domačinih sta bila s po štirimi zadetki najbolj učinkovita Žarko Makivić in Jure Lukman.

V naslednjem krogu Lige NLB ose v Rdeči dvorani gostijo RD Riko Ribnica. Tekma se bo odigrala v četrtek, 5. oktobra ob 19.00 uri.

Tarik Velić, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Za nami je tekma proti Ljubljani. Vesel sem, da smo pokazali kvalitetno igro, da se nismo sprostili in smo skozi celotno tekmo držali nivo naše igre. Ostajamo neporaženi, kar je zelo dobro in želim si, da v tem tempu nadaljujemo.˝

4. krog Lige NLB, 30. september, 19.00 (ŠD Krim, Ljubljana)
Sodnika: Uroš Nahtigal, Vili Knez
MRK LJUBLJANA : RK GORENJE VELENJE 28:43 (13:24)
MRK LJUBLJANA: Kromar, Mlakar, Ključanin (3), Vrbinc, Jaklič (3), Novak, Bralec, Nosan (2), Kamnikar (3), Makivić (4), Kamenicki (3), Lukman (4), Pernovšek (2), Gombač (1), Gaberc, Tomšič
RK GORENJE VELENJE: Skok (13 obramb), Verboten (1 obramba), Taletović (9 obramb), Haseljić (2), Pipp (2), Pajt (6), Velić (6), Maričić (8), Drobež (2), Tatar, Sokolič (5), Šiško (1), Jovičić (1), Mlivić (5), Predović (1), Hriberšek (3)
Sedemmetrovke: MRK Ljubljana (3/4), RK Gorenje Velenje (2/2)

 

Vir: RK Gorenje Velenje
 

 

Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak