ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Sabljača Gašper in Leo na mednarodnem pokalu v Avstriji

NOVICA 25.09.2023



Letošnega mednarodnega 42. Messe pokala v avstrijskem Gradcu sta se udeležila dva sabljača SK Rudolf Cvetko Velenje, Gašper Grčar in Leo Čretnik. Oba sta nastopila v kategoriji floret mladinci.
Gašperju se žal po skupinskih bojih ni uspelo prebiti v eliminacijski del tekmovanja in je tekmovanje zaključil na 41. mestu.
Leo pa je v skupinskem delu zabeležil tri zmage in dva poraza, kar mu je omogočilo nastop v eliminacijskem delu tekmovanja. Tam se je najprej srečal z avstrijskim tekmovalcem in ga premagal s 15:12. Nato mu je z zmago proti Hrvatu uspel še preboj med najboljših osem. V boju za stopničke pa je naletel na avstrijskega sabljača, kasnejšega zmagovalca turnirja, kateremu je moral priznati premoč. Na koncu se je veselil osvojenega 8. mesta.

Čestitke obema sabljačema!

 

Vir: SK Rudolf Cvetko Velenje

 

Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak