ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Uspešno izveden Dan odprtih vrat šoštanjskega športa

NOVICA 02.10.2023



Športna zveza Šoštanj je v soboto, 23. septembra 2023, v sodelovanju s športnimi društvi in klubi ob državnem prazniku Dnevu športa, evropskem tednu športa ter prazniku Občine Šoštanj izvedla prireditev Dan odprtih vrat šoštanjskega športa.

Na prireditvi se je lahko več kot 100 sodelujočih preizkusilo v enostavnejših športnih vajah v kar 15 različnih športih, ob tem pa so sodelujoči prejeli veliko informacij o pravilni vadbi, pravilih igre, športni opremi ter o tem, kako se lahko vključijo v posamezne vadbene skupine oz. včlanijo v šoštanjska športna društva in klube. Udeleženci, med katerimi je bil tudi župan Boris Goličnik, so na njihovi prvi točki prejeli poseben kartonček, na katerem so zbirali žige s posameznih predstavitev. Kdor je zbral vsaj 10 žigov je prejel majico Športne zveze Šoštanj in športno zapestnico regijske pisarne OKS-ZŠZ Velenje. Kar 40 pa je bilo takšnih, ki so se udeležili vseh 15 predstavitev in izmed teh so izžrebali tri, ki so prejeli še dodatno praktično nagrado.

Bojan Rotovnik, predsednik ŠZŠ: "Kljub deževnemu vremenu je številnim prostovoljcem iz šoštanjskih športnih društev in klubov uspelo pripraviti odlično predstavitev praktično vseh športov, ki se v organizirani obliki izvajajo v našem lokalnem okolju. Zato bi jim želel izreči javno zahvalo, prav tako pa tudi vodstvom športnih društev in klubov, ki so podprli izvedbo te skupne prireditve. Posebna zahvala pa je namenjena Občini Šoštanj, tako za vso podporo pri izvedbi sobotne prireditve, kot tudi za vsestransko podporo športu v naši občini".

Boris Goličnik, župan Občine Šoštanj: "Zelo sem vesel, da je v Šoštanju ponovno začela aktivno delovati Športna zveza Šoštanj - ne samo delovati, ampak odlično delovati. Čeprav jim je nekoliko nagajalo vreme, smo letos prvič tudi v naši občini primerno obeležili državni praznik - dan slovenskega športa. Šport je namreč ena izmed stvari, ki Slovence vedno znova združuje in povezuje, predvsem pa je pomemben za mlade, da kvalitetno preživijo prosti čas in se usmerijo v zdrav način življenja."

Kako so se imeli v Šoštanju si lahko ogledate na: VIDEO.

Čestitke Športni zvezi Šoštanj za odlično izpeljano prireditev.

 

Vir: Športna zveza Šoštanj

 


 

Foto: Športna zveza Šoštanj Foto: Športna zveza Šoštanj

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak