ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjčani proti Ribnici lovijo peto zaporedno zmago

NOVICA 05.10.2023



Velenjski rokometaši bodo v četrtek, 5. oktobra odigrali tekmo 5. kroga Lige NLB. V domači Rdeči dvorani se bodo ose, na tekmi z dobrodelno noto, pomerile z ekipo RD Riko Ribnica.

Rokometaši Gorenja Velenja se z osmimi točkami nahajajo na vrhu lestvice Lige NLB in so trenutno edina ekipa v državnem prvenstvu s polnim izkupičkom. Po zmagi nad MRK Ljubljana so varovanci Zorana Jovičića zabeležili četrto zaporedno zmago.

Njihov četrtkov nasprotnik bo ekipa RD Riko Ribnica, ki s štirimi točkami zaseda sedmo mesto. Rokometaši Rika Ribnice so na štirih tekmah dvakrat slavili, in sicer proti ekipi MRK Ljubljana in RD Koper, premoč pa so morali priznati rokometašem Sviša in Celja.

V sklopu dobrodelnega tedna, ki pri RK Gorenje Velenje poteka od 2. do 8. oktobra, vrhunec pa bo dosegel na velikem dobrodelnem dogodku, ki ga v soboto, 7. oktobra organizira Mestna občina Velenje, bo tekma proti Ribnici dobrodelna. Celoten izkupiček od prodanih vstopnic, bodo namenili našim občanom in ljudem iz Savinjske ter Koroške regije, ki pomoč najbolj potrebujejo za sanacijo škode po neurjih in poplavah.

Tekma 5. kroga Lige NLB med RK Gorenje Velenje in RD Riko Ribnica bo na sporedu v četrtek, 5. oktobra ob 19.00 uri v Rdeči dvorani. V neposrednem prenosu pa si jo boste lahko ogledali na Facebook profilu in YouTube kanalu Rokometne zveze Slovenije.

Peter Šiško, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Ekipa Ribnice je kakovostna. Vsako sezono se z njimi borimo do zadnje sekunde tekme. Pričakujem težko tekmo na kateri bodo odločale malenkosti. Naša naloga je, da se čim bolje pripravimo in da bodo te malenkosti igrale v našo korist. Naša dodana vrednost je zagotovo domače igrišče, tribune so bile na tekmi proti Ivančni Gorici lepo napolnjene, upam, da bo tudi v četrtek tako.˝

5. krog Lige NLB, 5. oktober, 19.00 (Rdeča dvorana, Velenje)
RK GORENJE VELENJE : RD RIKO RIBNICA

 

Vir: RK Gorenje Velenje

 

Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak