ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Alfred Vodušek veteranski Balkanski prvak v namiznem tenisu

NOVICA 16.10.2023



V Ilijašu v bližini Sarajeva se je v dneh od 12. do 15. oktobra odvijalo ponovno oživljeno Balkansko prvenstvo za veterane v namiznem tenisu.

Na prvenstvu so bili udeleženci iz osmih držav Balkanskega polotoka, med njimi tudi sedem predstavnikov Slovenije. Prva dva tekmovalna dneva so moški nastopali v kategoriji od 60 -64 let, 65 – 69 let, 70 -74 let, 75 -80 let ter nad 80 let. Ženske so nastopile v absolutni kategoriji nad 60 let. Slovenski predstavniki so odlično nastopili v domala vseh kategorijah saj se je odprava vrnila kar s tremi naslovi balkanskih prvakov. Nova balkanska prvakinja posamično je postala Postojnčanka Jasna Pupis Šebjanič, ki ji je enak podvig uspel v igri dvojic skupaj z Dragico Lapanja iz Kranja.

Novi Balkanski prvak je postal tudi Alfred Vodušek iz Velenja-posamično , ki je naslov osvojil brez izgubljene tekme. Vodušek je uspel tudi v igri dvojic , kjer je skupaj s Cirilom Kozjekom iz Šenčurja osvojil drugo mesto. V kategoriji žensk je Dragica Lapanja osvojila bronasto odličje v posamični konkurenci. Uspeh slovenskih udeležencev sta zaokrožila še Novogoričan Igor Varl posamično v kategoriji 70 -74 let ter Boris Vodopivec iz Ajdovščine , ki je v paru s Slavkom Antolićem iz BiH osvojil tretje mesto.

Čestitke!

 

Vir: Namiznoteniški klub Tempo Velenje

 

Foto: NTK Tempo

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak