ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Ose čaka v torek prva tekma Lige Evropa

NOVICA 16.10.2023



Pred rokometaši Gorenja Velenja je prva evropska preizkušnja. Na domačem igrišču se bodo črno-rumeni, v torek, 17. oktobra ob 18.45 pomerili z ekipo PFADI Winterthur.

Z naslovom državnih podprvakov v pretekli sezoni, so si varovanci Zorana Jovičića zagotovili mesto v skupinskem delu Lige Evropa. Žreb, ki ga je evropska rokometna zveza septembra opravila na Dunaju, je velenjskim osam določil igranje v skupini C. Poleg že dobro znanega švedskega Sävehofa, bodo črno-rumeni, v prvem delu tekmovanja, moči merili še s švicarskim Winterthurjem in špansko Cuenco.

Skupinski del Lige Evropa bo svoj debi dočakal v torek, 17. oktobra, ko se bodo odigrale prve tekme v vseh šestih skupinah. Velenjčani bodo evropsko pot začeli na domačem igrišču, njihov prvi nasprotnik pa bo ekipa Winterthurja.

Švicarji so tako kot Velenjčani lani nastopili v Evropskem pokalu. V državnem prvenstvu so v pretekli sezoni zasedli tretje mesto in si s tem zagotovili sodelovanje v drugem najelitnejšem klubskem tekmovanju. Pred začetkom skupinskega dela so odigrali dve kvalifikacijski tekmi in s skupnim rezultatom 44:43 slavili proti Portugalski ekipi Águas Santas Milaneza. Za PFADI Winterthur je to trideseta evropska sezona.

Jedro ekipe Winterthurja sestavljajo mladi in doma vzgojeni igralci. Poleg njih pa ima švicarski prvoligaš v svojih vrstah izkušenega španskega obrambnega strokovnjaka, Virana Morrosa. Reprezentant Španije ima medaljo z evropskega prvenstva in Lige Prvakov.

Tekma 1. kroga skupinskega dela Lige Evropa bo na sporedu v torek, 17. oktobra ob 18.45 v Rdeči dvorani. Vstopnice so na voljo na https://rkgorenje.mojekarte.si/si/celotna-ponudba.html in na bencinskih servisih Petrol in OMV ter v TIC Velenje. Na dan tekme pa na blagajni Rdeče dvorane, ki se odpre uro in pol pred začetkom tekme. Možnost plačila tudi s kartico.

Ibrahim Haseljić, rokometaš RK Gorenej Velenje
˝Celotna ekipa že komaj čaka začetek Evropske lige, saj je to posebna izkušnja za nas. Dve leti nazaj smo prišli do četrtfinala tega tekmovanja in dokazali, da smo ekipa, ki se bori do zadnje sekunde. V tej sezoni sestavljajo Ligo Evropa zelo kakovostne ekipe, ki bi lahko igrale tudi v Ligi prvakov. To je za nas dodatna motivacija, saj želimo dokazati, da se lahko kosamo tudi z najboljšimi evropskimi klubi. V torek nas čaka prva tekma in mi bomo dali vse od sebe, da novo evropsko sezono odpremo z zmago.˝

Kevin Jud, rokometaš PFADI Winterthur
˝Kot mlada in lačna ekipa je za nas velika nagrada igranje na evropski klubski ravni. V Evropi želimo zastopati švicarski rokomet na dostojen način. Vse tekme Lige Evropa predstavljajo za nas vrhunec. V kvalifikacijah smo dokazali kako močni smo na domačem igrišču in veselimo se igranja v skupinskem delu tekmovanja.˝

1.krog EHF Evropske liga, 17. oktober, 18.45 (Rdeča dvorana, Velenje)
RK GORENJE VELENJE : PFADI WINTERTHUR 

 

Vir: RK Gorenje Velenje

 

Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak