ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Član Avto kluba V-Racing Velenje prvak Nemčije na gorskih hitrostnih dirkah

NOVICA 16.10.2023



Patrik Zajelšnik, član Avto kluba V-Racing Velenje, po rodu iz Oplotnice pri Slovenskih Konjicah, trenutno živeč v Nemčiji v Freiburgu je letošnjo uspešno in naporno sezono pričel konec aprila s pripravljalno dirko v Franciji, ki ni štela za nemško državno prvenstvo. Osvojil je prvo mesto v pokalu narodov in s tem potrdil, da so priprave na sezono bile uspešne in da lahko z optimizmom pričakuje sezono 2023.

Za letošnje nemško prvenstvo v gorskih hitrostnih dirkah je bilo razpisanih 8 dirk, 7 v Nemčiji in ena v Avstriji. Prva je bila konec maja, zadnja pa v začetku oktobra. Patrik se je udeležil sedem dirk pri tem pa dosegel v generalni uvrstitvi 5 zmag , eno drugo in eno 3. mesto med prototipi pa 6 zmag in eno drugo mesto. Na eni dirki (Osnabruck ) ni nastopil.

Patrik je tako po uspehih v letu 2015 in 2019 ko je bil Avtomobilist leta v Sloveniji sedaj v svojo bogato zbirko uspehov dodal še naslov prvaka Nemčije na gorskih hitrostnih dirkah s športnimi avtomobili.

 

Čestitke Patriku in celotni ekipi ter veliko uspehov tudi v prihodnje !

 

Vir: Avto klub V-Racing Velenje
 

Foto: Avto kluba V-Racing Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak