ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjčani po razburljivi končnici do dveh točk

NOVICA 21.10.2023



Velenjske ose so v 7. krogu Lige NLB gostile ekipo RD Koper. Po razburljivi končnici, so na koncu z rezultatom 27:26 slavili domačini.

Po zadržanih sedmih minutah tekme, je zasedba Zorana Jovičića v nadaljevanju pokazala kdo kraljuje v Rdeči dvorani. Z razpoloženim Emirjem Taletovićem med vratnicama, so črno-rumeni po delnem rezultatu 9:2, v osemnajsti minuti povedli s sedmimi zadetki. Zaradi poškodbe, je igrišče moral predčasno zapustiti Jernej Drobež. Zoran Jovičić je zamenjavo v stebru obrambe našel v Tariku Mliviću, v napadu pa je Drobeža nadomestil Branko Predović. Polčas, v katerem sta sodnika skupaj dosodila devet dvominutnih izključitev, so z rezultatom 17:11 dobili domačini.

Večji del drugega polčasa so vse niti v svojih rokah držali rokometaši Gorenja Velenje. Ko je v 37. minuti Kenan Pajt izenačil najvišjo prednost na tekmi (+7), se je zdelo, da bodo ose tekmo v miru pripeljale do konca. Koprčani, kljub visokemu zaostanku niso popuščali. Z igro 7:6 v napadu, so presenetili domačine in tok igre zapeljali v svojo korist. V zadnjih desetih minutah se je na golu razbranil Marin Đurica in gostje so se na krilih Bora Breznikarja, pet minut pred koncem tekme, domačinom približali na zadetek zaostanka. Minuto pred koncem je z minuto odmora urgiral domači strateg. Branko Predović je v zadnjem velenjskem napadu zgrešil za zvišanje prednosti in rokometaši Kopra so trinajst sekund pred koncem odšli v napad za izenačenje. Andraž Makuc, ki je na tekmi 7. kroga dosegel pet zadetkov, je zadnji strel vrgel mimo gola in slavlje se je začelo na strani črno-rumenih. Velenjski rokometaši so se novih dveh točk v Ligi NLB veselili po zmagi z rezultatom 27:26.

Najboljši strelec domače ekipe je bil s šestimi zadetki Enej Slatinek Jovičić, s petimi pa mu je sledil Peter Šiško. Pri gostih je bil strelsko najbolj razpoložen Bor Breznikar, ki je mrežo Velenjčanov zatresel šestkrat. Emir Taletović je zbral trinajst obramb in bil izbran za igralca tekme.

Emir Taletović, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Dve točki sta ostali doma. Veseli smo nove zmage v Ligi NLB. Imeli smo veliko nihanj skozi celotno tekmo. Na koncu smo s slabšim napadom dovolili, da se nam Koprčani približajo na zadetek. Tekmo smo naredili napeto, kljub temu pa smo veseli novih dveh točk.˝

Bor Breznikar, rokometaš RD Koper
˝Po slabem prvem polčasu, smo se drugi polčas pobrali ter začeli z boljšo igro v napadu in v obrambi. Poskusili smo tudi z igro 7:6, ki nam je stekla in tako smo lovili zaostanek. Na koncu smo se približali na zadetek zaostanka in imeli napad za izenačenje, ki nam ga ni uspelo uspešno realizirati. Menim, da smo, predvsem v drugem delu tekme pokazali dobro igro.˝

Velenjčani v ponedeljek potujejo na Švedsko, kjer bodo v torek, 24. oktobra odigrali tekmo 2. kroga Lige Evropa proti Sävehofu. V oktobru čaka ose še ena domača tekma, in sicer v soboto, 28. oktobra proti RK Dobova.

7.krog Lige NLB, 21. oktober, 17.45 (Rdeča dvorana, Velenje)
Sodnika: Žan Pukšič, Miha Satler
RK GORENJE VELENJE : RD KOPER 27:26 (17:11)
RK GORENJE VELENJE: Skok, Verboten, Taletović (13 obramb), Haseljić (3), Pipp (2), Pajt (1), Velić (1), Maričić (2), Drobež, Sokolič (4), Šiško (5), Jovičić (6), Mlivić (1), Predović (1), Hriberšek
RD KOPER: Jelovčan, Morato, Đurica (5 obramb), Poklar (1), Konjevič (1), Bekrič (4), Moljk (2), Beganović, Ikanović, Stojanović, Groff, Zugan (4), Makuc (5), Kete (2), Breznikar (6), Bratković (1)
Sedemmetrovke: RK Gorenje Velenje (1/2), RD Koper (2/7) 

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak