ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Ose potujejo na Švedsko

NOVICA 23.10.2023



Enaintrideseto evropsko sezono so velenjske ose dobro odprle. Po zmagi nad švicarskim Winterthurjem, se Velenjčani odpravljajo na prvo gostovanje.

V prvem krogu so se varovanci Zorana Jovičića pomerili z ekipo Winterthurja. Skozi celotno tekmo so črno-rumeni narekovali tempo igre in po šestdesetih minutah zanesljivo slavili z rezultatom 34:26. Naslednja tekma čaka rokometaše Gorenja Velenje v torek, 24. oktobra na Švedskem, kjer bodo moči merili z ekipo IK Sävehof.

Ekipi Gorenja Velenja in Sävehofa sta se v Ligi Evropa srečali že v sezoni 2021/2022. Po skupinskem delu je razmerje zmag teh dveh ekip znašalo 1:1. V Velenju so slavili Švedi, na povratni tekmi pa Velenjčani, ki so se nato uvrstili v osmino finala.

Preteklo sezono so rokometaši Sävehofa zaključili na drugem mestu v državnem prvenstvu. Za švedskega podprvaka je to devetnajsta sezona v evropskem tekmovanju, najboljši uspeh pa so dosegli ravno v sezoni 2021/2022, ko so se uvrstili med najboljših šestnajst ekip. Prejšnjo sezono so drugo najelitnejše tekmovanje zapustil v kvalifikacijah, kjer so premoč morali priznati francoski ekipi Montpellier HB.

Tekma 2. kroga Lige Evropa se bo odigrala v torek, 24. oktobra v Partille areni na Švedskem. V neposrednem prenosu pa si jo boste lahko ogledali na Arenasport.

Matevž Skok, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Na Švedsko potujemo motivirani in z velikimi pričakovanji. Vemo, da nas čaka težka tekma. Sävehof je zelo mlada, ambiciozna ekipa, ki igra hiter rokomet. Mi se jim bomo poskusili upirati z našo agresivnostjo in hitro igro. Dali bo vse od sebe, da se domov vrnemo z dvema točkama.˝

2. krog Lige Evropa, 24. Oktober, 18.45 (Partille Arena, Švedska)
IK SÄVEHOF : RK GORENJE VELENJE 

Vir: RK Gorenje

Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak