ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Začetek tekmovalne sezone po željah velenjskih plavalcev

NOVICA 23.10.2023



V soboto, 21. 10. 2023, je v ljubljanske pokritem kopališču Tivoli potekal MM Pokal Delfin 2023. Tekmovanja so se poleg 14-ih slovesnkih plavalnih klubov udeležili tudi klubi iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Italije, Nemčije in Severne Makedonije. Medalje so podeljevali po kategorijah: kategorija A (letnika 2005/2006), kategorija B (letnika 2007/2008), kategorija C (letniki 2009 in mlajši) ter v OPEN kategoriji (absolutna kategorija).

Med velenjskimi plavalci in plavalkami so za zmage poskrbeli Matic Bizjak Jambrović, Omar Mustafić in Miha Princl. Matic je zmagal v disciplinah 50 m delfin in 50 m hrbtno (hkrati je zmagal tudi v OPEN kategoriji) ter osvojil tudi 3. mesti v disciplini 100 m prosto in 100 m hrbtno (tudi 3. mesto OPEN). Omar je zmagal v kategoriji C v disciplini 50 m prosto in osvojil 2. mesto na 100 m prosto (kategorija C), Mihu pa je uspelo zmagati v disciplini 100 m hrbtno (kategorija B). Zasedel je tudi 2. mesto na 50 m hrbtno (kategorija B).

Na drugo stopničko je največkrat stopil Metod Lamot, saj je bil drugi v disciplini 50 m hrbtno (kategorija A in OPEN), 100 m hrbtno (kategorija A in OPEN) in 100 m mešano (kategorija A). Za druga mesta je poskrbela tudi Špela Pohorec. To ji je uspelo v kategoriji B v disciplini 50 m delfin in 50 m prosto (tudi 2. mesto OPEN).

Bronasto medaljo si je v kategoriji A na 50 m prosto priplaval Anže Guštin.

Veseli nas, da so naši plavalci in plavalke, skupaj z njihovimi trenerji (Jure in Vlado), zelo uspešno otvorili novo tekmovalno sezono. Vsem želimo veliko dobrih treningov in zdravja v aktualni sezoni.

Vir: Plavalni klub Velenje 

Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak