ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Ose zanesljive na tekmi z Dobovo

NOVICA 30.10.2023



Rokometaši Gorenja Velenja so pred reprezentančnim premorom, v Rdeči dvorani gostili ekipo RK Dobova. Velenjčani so po zmagi z rezultatom 36:24 zabeležili novi dve točki v Ligi NLB.

Tekmo 8. kroga med RK Gorenje Velenje in RK Dobova sta s tribun spremljala Matic Verdinek in Jernej Drobež, ki sta zaradi poškodbe izpustila tudi prvo evropsko gostovanje. Kljub krajši klopi so ose tekmo proti Dobovi dobro odprle. S hitro igro in razpoloženim Emirjem Taletovićem med vratnicama, so po zadetku Petra Šiška v 11. minuti tekme povedle za šest (9:2). V nadaljevanju tekme so imeli domačini težave z realizacijo strelov, gostujoči vratar je odbranil 8 strelov Velenjčanov. Kljub temu, pa so varovanci Zorana Jovičića na odmor odšli z osmimi zadetki prednosti (17:9).

Tudi v drugem polčasu so tempo igre narekovali domačini. Že v drugi minuti drugega polčasa so ose po zadetku Ibrahima Haseljića povedle za deset (20:10). Med strelce so se vpisali vsi rokometaši Gorenja Velenja, najbolj strelsko razpoloženi pa so bili s po petimi zadetki Goti Maričić, Tarik Mlivić in Kenan Pajt. Zmage so se po šestdesetih minutah tekme, z rezultatom 36:24 veselili črno-rumeni.

Njaboljši strelec tekme je bil s sedmimi zadetki rokometaš Dobove Marko Abramović. Emir Taletović je zbral enajst obramb, Matevž Skok pet in Aljaž Verboten eno. Za igralca tekme je bil izbran Tarik Mlivić.

Tarik Mlivić, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Tekmo smo dobro odprli, vmes smo imeli malo težav z realizacijo. V drugem polčasu smo razliko višali in tekmo mirno pripeljali do konca.˝

Damjan Radanović, trener RK Dobova
˝Čestitam rokometašem Gorenja Velenja za zasluženo zmago. Mi smo se borili po svojih najboljših močeh. Žal pa imamo trenutno težave s kadrom in poškodbami. Rad bi čestital svoji ekipi za borbo in trud.˝

Tekmam 8. kroga Lige NLB sledi reprezentančni premor. Slovenska moška izbrana vrsta se bo za prvi ciklus priprav na evropsko prvenstvo, ki bo januarja v Nemčiji, zbrala v nedeljo, 29. oktobra v Ljubljani. Selektor Uroš Zorman tokrat ne bo mogel računati na Blaža Janca in Aleksa Vlaha. Na priprave je bil zato naknadno vpoklican Peter Šiško.

8. krog Lige NLB, 28. oktober, 18.00 (Rdeča dvorana, Velenje)
Sodnika: Rok Kikel, Rok Zupan
RK GORENJE VELENJE : RK DOBOVA 36:24 (17:9)
RK GORENJE VELENJE: Skok (5 obramb), Verboten (1 obramb), Taletović (11 obramb), Haseljić, Pipp (2), Pajt (5), Velić (4), Maričić (5), Sokolič (3), Šiško (1), Jovičić (3), Mlivić (5), Predović (3), Hriberšek (2)
RK DOBOVA: Grudnik (7 obramb), Žitković (3 obrambe), Suban (5), Gerjovič (1), Stunković, Romih (1), Pintar (1), Rantah (3), Mladković (1), Ferenčak (1), Kozolić (1), Veršovnik (1), Maček (2), Abramović (7), Mataić
Sedemmetrovke: RK Gorenje Velenje (3/3), RK Dobova (3/6) 

Čestitke!

 

Vir: RK Gorenje

Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak