ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Sedemdeset minut borbe na derbiju Pokala Slovenije

NOVICA 09.11.2023



Velenjčani in Trebanjci so na tekmi, ki je trajala sedemdeset minut, poskrbeli za dramo v Rdeči dvorani. Derbiju primerna končnica je pripadla varovancem Uroša Zormana, ki slavijo napredovanje v Pokalu Slovenije.

Da je rokomet nepredvidljiv šport je znano, tekma dveh trenutno vodilnih ekip v državnem prvenstvu pa je to še dodatno potrdila. Ko so deset minut pred koncem tekme Velenjčani vodili za tri, so na plin pritisnili trebanjski levi in tok igre obrnili v svojo korist. Gostje so najprej poskrbeli za infarktno končnico, nato pa tekmo podaljšali za deset minut.

Od prve minute je na igrišču Rdeče dvorane potekal izenačen dvoboj. Prvi so pobudo prevzeli varovanci Zorana Jovičića in po zadetku Ibrahima Haseljića v petnajsti minuti povedli za dva (6:4). Gostje so rezultat v devetnajsti minuti uspeli izenačiti (8:8), a Velenjčani so kmalu za tem spet povedli. Minuto pred koncem polčasa je Tilnu Sokoliču, ki je v prvem polčasu mrežo Trebanjcev zatresel štirikrat, strel s sedmih metrov ubranil Alen Skledar in domačini so na odmor odšli le z minimalno prednostjo (15:14).

Tudi v drugem polčasu so navijači velenjskih os in trebanjskih levov spremljali borbo na obeh straneh. Ko je deset minut pred koncem tekme kapetan Emir Taletović ubranil sedemmetrovko, na drugi strani pa je svoj edini zadetek na tekmi dosegel Goti Maričić, se je zdelo, da bodo ose tudi na drugem medsebojnem obračunu te sezone slavile. Načrte domačinov je preprečil Aljoša Čudič, ki je v končnici tekme zaklenil svoja vrata. Kljub igralcu več v zadnjih treh minutah tekme, ose niso našle rešitve za strnjeno trebanjsko obrambo. Junak tekme, gostujoči vratar Čudič, je v izdihljajih rednega dela ubranil strel Velenjčanov za zmago. Po šestdesetih minutah je semafor v lepo napolnjeni Rdeči dvorani kazal rezultat 30:30.

Podaljšek tekme je bil v znamenju varovancev Uroša Zormana. V štiriinšestdeseti minuti je Vid Miklavec zadel za prednost svoje ekipe s tremi zadetki. Velenjčani so se gostom uspeli približati, a rezultata jim ni uspelo obrniti nazaj v svojo korist. Končni rezultat (34:36) je z zadnjim zadetkom na tekmi postavil Tilen Sokolič, ki je mrežo Trima iz Trebnjega zatresel desetkrat.

Najboljši strelec tekme je bil z dvanajstimi zadetki član RK Trimo Trebnje, Jan Jurečić. Pri domačih je bil strelsko najbolj razpoložen Tilen Sokolič (10), sledila pa sta mu Peter Šiško in Enej Slatinek Jovičić s šestimi zadetki.

Rokometaši Gorenja Velenja v soboto, 11. novembra gostijo pri RK Slovenj Gradec. Tekma 9. kroga Lige NLB bo na sporedu ob 19.00 uri z neposrednim prenosom na Sportklubu. Naslednja domača tekma pa črno-rumene čaka čez slabih šest dni, v torek, 14. novembra ob 18.45, ko bodo v Rdeči dvorani pričakali špansko Cuenco.

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje
˝Danes lahko rečem, da smo izgubili dobljeno tekmo. Svojim fantom nimam kaj očitati, saj so se zelo borili. Škoda, bili smo zelo blizu. V igri smo si zelo podobni in spet so odločale malenkosti. Imeli smo priložnost, ko smo deset minut pred koncem povedli za tri. Fantje so bili takrat pod psihološkim pritiskom, ki ga žal nismo zdržali. Dve pomembni žogi z igralcem več smo jim podarili, kar takšna ekipa izkoristi.˝

Tilen Sokolič, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Mislim, da nas je zmage danes stala nezbranost pri igri z igralcem več in nekaj zgrešenih strelov v ključnih trenutkih. Na žalost se na takšni tekmi malenkosti kaznujejo in Trebanjci so to izkoristili. Čestitke obema ekipama za prikazano. Odigrali smo pravi derbi in v svet poslali lepo sliko slovenskega rokometa.˝

Aljoša Čudić, rokometaš RK Trimo Trebnje
˝Večji del tekme smo slabo odigrali, na koncu smo se zbrali v napadu in odigrali bolj čvrsto v obrambi. Vsi v dvorani, ki so si danes ogledali tekmo so lahko veseli, saj so bili priča pravemu derbiju. Škoda, da je bila ta tekma tako hitro na sporedu, ampak kljub temu smo zelo veseli uvrstitve v naslednji krog tekmovanja.˝

1/16 finala Pokala, 8. november, 18.00 (Rdeča dvorana, Velenje)
Sodnika: Ozren Backović, Mirko Palačković
RK GORENJE VELENJE : RK TRIMO TREBNJE 34:36 (15:14)
RK GORENJE VELENJE: Skok (7 obramb), Verboten, Taletović (4 obrambe), Haseljić (5), Pipp (4), Pajt, Velić, Maričić (1), Drobež, Sokolič (10), Verdinek, Šiško (6), Tajnik, Jovičić (6), Mlivić, Predović (2)
RK TRIMO TREBNJE: Skledar, Čudić, Jovičić (6), Višček (2), Bulzamini, Didović, Jurečić (12), Kotar (3), Udović, Miklavec (5), Grmšek (4), Grbić (4), Cingesar, Nešić, Krešić, Ćorsović
Sedemmetrovke: RK Gorenje Velenje (3/4), RK Trimo Trebnje (7/10)

Razpored tekem v mesecu novembru:

11. november, 19.00 (ŠD Slovenj Gradec, Slovenj Gradec)
RK SLOVENJ GRADEC : RK GORENJE VELENJE

14. november, 18.45 (Rdeča dvorana, Velenje)
RK GORENJE VELENJE : REBI BALONMANO CUENCA

18. november, 18.00 (Rdeča dvorana, Velenje)
RK GORENJE VELENJE : MRK KRKA

21. november, 20.45 (Pabellon Polideportivo el Sargal, Cuenca)
REBI BALONMANO CUENCA : RK GORENJE VELENJE

28. november, 18.45 (AXA Arena, Winterthur)
PFADI WINTERTHUR : RK GORENJE VELENJE

 

Vir: RK Gorenje 

Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak