ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


23. odprto prvenstvo Velenja za veterane in rekreatice v namiznem tenisu

NOVICA 12.11.2023



V velenjski Rdeči dvorani je v soboto 11.11. 2023 bil postavljen nov mejnik glede udeležbe na turnirjih, ki štejejo za točkovanje na Računalniški lestvici NTZS-ja, saj je na turnirju tekmovalo 136 udeleženk in udeležencev iz petih držav.

Organizator,  Namiznoteniški klub Tempo Velenje je uvedel tudi noviteto, da so pričeli turnir z igro dvojic, kar se je izkazalo glede na potek tekmovanja za pravilno potezo nemotenega tekmovanja. Udeležba je bila zelo kvalitetna, saj je na turnirju nastopilo kar nekaj prejemnikov medalj z minulih Evropskih in Balkanskih prvenstev. Tekmovanje je potekalo najprej v skupinskem delu, nato pa v glavnem turnirskem tekmovanju na izpad, ki ga je vodstvo turnirja pod taktirko vodje veteranov Slovenije Janeza Zoreta vzorno opravilo.

Na turnirju je nastopil tudi tekmovalec-na vozičku, kar seveda pomeni širitev zanimanja za tovrstna tekmovanja, hkrati pa obveznost organizatorja za zagotovitev primerne opreme (nt-mize-predelava) in dostopnost , kar Rdeča dvorana v veliki meri nudi.

V prispevku, ki je objavljen na klubski spletni strani ntk-tempo.velenje.si,  so objavljeni rezultati po kategorijah. Zmagovalci v starostnih kategorijah: PRI REKREATIVNIH IGRALCIH DO 39 LET 1. mesto Avberšek Marko Šoštanj, VETERANI 40-49 let Vodušek Tadej-Velenje, 50-59 let Mufrić Amar -Banja Luka, 60-64 let Veronik Rajko -Vuhred, 65-69 let Vodušek Fredi-Velenje, 70-74 let Legin Vinko-Kotoriba, nad 75 let Torkar Miha -Bled, VETERANKE do 49 let Mali Darinka -Kranj, nad 50 let Zidar Zupan Alenka.

Pri ženskih dvojicah so bile najboljše : Mali-Zupan Zidar, pri moških do 39 let brata Avberšek, moški 40-59 let Maselj (Ljublana) in Potrbin Andrej (Trbovlje, moški nad 60 let Vinčec Igor (Gornja Radgona) in korošec Gunther Erih.

Čestitke!

Vir: NTK Tempo Velenje

 

 

Foto: NTK Tempo Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak