ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Koroško-Šaleški derbi brez zmagovalca

NOVICA 13.11.2023



Velenjski rokometaši so v 9. krogu Lige NLB gostovali pri ekipi Rokometnega kluba Slovenj Gradec. Izjemno napeta in borbena tekma se je končala z rezultatom 25:25 in delitvijo točk.

Celoten prvi polčas so obiskovalci športne dvorane Slovenj Gradec spremljali napet in izenačen dvoboj Velenjčanov in Slovenjgradčanov. Kljub temu pa so domačini na krilih Roka Cvetka in vratarja Tilna Lebena na odmor odšli s tremi zadetki prednosti.

Tudi v uvodnih minutah drugega polčasa, varovanci Zorana Jovičića niso našli rešitve za razpoloženo domačo zasedbo. V 35. minuti je svoj tretji zadetek dosegel Vid Levc in svojo ekipo popeljal do vodstva s petimi zadetki (18:13). Med vratnicama je nato oživel Matevž Skok in ose so po delnem izidu 7:0 v 44. minuti povedle za dva (18:20). Miha Kotar je trideset sekund pred koncem tekme zadel za povišanje vodstva na 25:24. Velenjčani niso želeli domov oditi praznih rok. Z zadetkom Ibrahima Haseljića v izdihljajih tekme, so iztržili remi in pomembno točko v državnem prvenstvu (25:25).

Najboljši strelec tekme je bil z osmimi zadetki član RK Slovenj Gradec, Rok Cvetko. Pri Velenjčanih sta bila strelsko najbolj razpoložena Tilen Sokolič s sedmimi in Peter Šiško s šestimi zadetki.

V naslednjem krogu Lige NLB se bodo rokometaši Gorenja Velenja pomerili z MRK Krka. Pred tem pa jih čaka še tekma 3. kroga Lige Evropa proti španski Cuenci.

Peter Šiško, rokometaš RK Gorenje Velenje:
"Vedeli smo, da nas čaka težko gostovanje. Po sredinem porazu smo se hoteli čimprej pobrati, kar nam danes v celoti ni uspelo. Lahko smo zadovoljni z osvojeno točko!"

Nenad Maksić, trener RK Slovenj Gradec:
"Čestital bi fantom za borbo in osvojeno točko! Kljub vsemu lahko rečem, da smo se borili z eno najboljših ekip v Sloveniji. Mogoče sta poškodbi Eskeričića in bolezen Štumpfla dali ekipi dodaten motiv za dokazovanje. Šport ne dopušča, da jaz odločam ali je bil tokrat remi pošten za obe ekipi, vendar bi se lahko tekma na koncu realno odvila tako v našo kot njihovo korist. Na to točko iskreno nismo računali, vsekakor sem vesel zaradi fantov in zaradi publike, vendar vsem pristašem tega kluba obljubljam, da ne bomo ostali zgolj na tem. Čaka nas Dobova v gosteh, nato dve tekmi doma, kjer se lahko ponovno dokažemo in posledično dvignemo na prvenstveni razpredelnici."

9. krog Lige NLB, 11. november, 19.30 (ŠD Slovenj Gradec)
Sodnika: Igor Ivančič, Dejan Ivančič
RK SLOVENJ GRADEC: RK GORENJE VELENJE 25:25 (15:12)
RK SLOVENJ GRADEC: Leben, Marković, Smolnikar, Cvetko (8), Milenković, Majcen (5), Štaleker, Levc (5), Šol (3), Kotar (2), Svečko (1), Starc, Marković, Saleznik, Pandev, Lampret (1), Yankovskyy
RK GORENJE VELENJE: Skok (8 obramb), Verboten, Taletović (3 obrambe), Haseljić (4), Pipp (1), Pajt, Velić (1), Maričić, Drobež, Sokolič (7), Verdinek, Šiško (6), Tajnik, Jovičić (4), Mlivić, Predović (2)
Sedemmetrovke: RK Slovenj Gradec (1/2), RK Gorenje Velenje (5/7)

 

Vir: RK Gorenje 

Foto: Aljaž Sešel

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak