ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjčani nadigrali goste iz Novega Mesta

NOVICA 18.11.2023



Velenjčani so na zadnji domači tekmi v mesecu novembru prikazali izjemno igro in po šestdesetih minutah nadigrali tekmece iz Novega Mesta ter slavili z rezultatom 31:20.

Tekma med tretje in četrto uvrščeno ekipo Lige NLB se je začela zelo izenačeno. Do petnajste minute so obiskovalci Rdeče dvorane bili priča le petim zadetkom, treh na domači in dveh na gostujoči strani. Z izjemno igro in razpoloženim Matevžem Skokom med vratnicama, so velenjske ose nato prevzele pobudo na igrišču. Z delnim rezultatom 11:2, so varovanci Zorana Jovičića na odmor odšli z desetimi zadetki prednosti (14:4).

V enakem ritmu so črno-rumeni nadaljevali tudi v drugem polčasu. Po zadetku Petra Šiška so v 37. minuti povedli za trinajst (19:6). Tekmo so domači mirno pripeljali do konca in po šestdesetih minutah slavili z rezultatom 31:20.

Najboljši strelec tekme je bil s sedmimi zadetki Tarik Velić, z zadetkom manj mu je sledil Tarik Mlivić. Za igralca tekme je bil izbran Matevž Skok, ki je na tekmi 10. kroga Lige NLB zbral 12 obramb. Pri gostih sta bila strelsko najbolj razpoložena Leon in Dino Rašo, ki sta mrežo Velenjčanov zatresla trikrat.

Matevž Skok, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝V tekmo smo vstopili fantastično, tako kot moramo in tako kot smo se dogovorili. Vedeli smo, da je ekipa Krke zelo nevarna iz vseh položajev in da so zelo čvrsti v obrambi. Danes smo odigrali zelo resno, obramba je bila na vrhunskem nivoju in posledično je tudi meni steklo. Vesel sem, da smo rutinirano slavili in da so priložnost za igro dobili vsi igralci. Sedaj pa so naše misli usmerjene v naslednjo evropsko tekmo.˝

Leon Rašo, rokometaš MRK Krka
˝V prvem polčasu smo odigrali yelo slabo. Težave smo imeli z relaizacijo in nismo izkoristili obramb naših vratarjev. Velenjčani so do konca prvega polčasa uspeli narediti takšno razliko, da jih nismo mogli ujeti.˝

Velenjčani se v ponedeljek odpravljajo v Španijo, kjer jih čaka 4. krog Lige Evropa proti domači Cuenci. Rokometaši Gorenja Velenja so proti španski ekipi z rezultatom 28:20 slavili pretekli teden v Rdeči dvorani.

10. krog Lige NLB, 18. november, 18.00 (Rdeča dvorana, Velenje)
Sodnika: Žan Pukšič, Miha Satler
RK GORENJE VELENJE : MRK KRKA 31:20 (14:4)
RK GORENJE VELENJE: Skok (12 obramb), Verboten, Taletović, Haseljić (1), Pipp, Pajt (2), Velić (7), Maričić (1), Drobež (1), Sokolič (4), Verdinek, Šiško (3), Tajnik (1), Jovičić (4), Mlivić (6), Predović (1)
MRK KRKA: Rauh (7 obramb), Blaževič (2 obrambi), Bradeško (1), Avsec (2), Majstorović (1), Muhič (2), Rašo (3), Vukić (2), Stanojević (2), Rašo (3), Zajc, Nikolić (1), Lavrič, Kukman (2), Matko, Horvat (1)
Sedemmetrovke: RK Gorenje Velenje (0/2), MRK Krka (1/3)

 

Vir: RK Gorenje 

Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak