ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Veliko finalnih nastopov za velenjske plavalce v Kranju

NOVICA 20.11.2023V soboto (18. 11. 2023) je v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju potekal močan mednarodni miting Špelin in Vesnin memorial.

Tekmovanje je posvečeno dvema izrednima slovenskima plavalkama – Špeli Rebolj in Vesni Praprotnik, ki sta v začetku 80. izgubili svoji življenji (Špela v letalski nesreči na Korziki), Vesna pa v prometni nesreči. Obe plavalki sta konec sedemdesetih tvorili steber mlade generacije plavalk in plavalcev kranjskega Triglava. Jutranjim kvalifikacijam so sledila popoldanska finala (A, B in C). Medalje so podeljevali v absolutni kategoriji (A – letniki 2005 in starejši), kategoriji B (letniki 2006 in 2007) in v kategoriji C (letniki 2008 in mlajši).

Za medaljo je poskrbel Matic Bizjak Jambrović, ki je v disciplini 50 m prosto zasedel 2. mesto (kategorija B) in absolutno 4. mesto. V A finalu je plaval tudi Metod Lamot (absolutno 5. mesto – 100 m hrbtno).

V posameznih finalih so plavali tudi Noa Fricelj, Anže Guštin, Brin Lorger in Omar Mustafić. Tekmovanja se je po daljši odsotnosti, zaradi poškodbe, udeležila tudi Živa Perc.

Vsem plavalcem in trenerjem za prikazano iskreno čestitamo.

 

Vir: Plavalni klub Velenje 

Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Sejem rabljene smučarske opreme

DOGODEK
Vabljeni v Rdečo dvorano Velenje od 24.-26.11.2023, kjer boste lahko po dostopnih cenah kupili ali prodali rabljeno smučarsko in ostalo športno opremo