ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Črno-rumeni po slabši končnici tekme domov odhajajo brez točk

NOVICA 22.11.2023



Velenjčani so se v Španijo na tekmo 4. kroga Lige Evropa odpravile po visoki zmagi nad novomeško Krko v državnem prvenstvu. Velenjčani so tempo igre narekovali večji del tekme, nato pa po padcu koncentracije v končnici tekme, morali premoč priznati domačinom.

Na krilih domačih navijačev so rokometaši Cuence tekmo dobro odprli in po prvih petnajstih minutah vodili s tremi zadetki prednosti. V nadaljevanju so vrste strnili gostje, izkoristili obrambe Matevža Skoka in v 25. minuti po zadetku Gotija Maričića spet povedli z minimalno prednostjo (11:12). Do konca prvega polčasa so ose prednost povečale in ekipi sta na odmor odšli pri rezultatu 13:15.

Drugi polčas so varovanci Zorana Jovičića odprli v enakem ritmu. Peter Šiško je v 41. minuti zadel za najvišjo prednost črno-rumenih in jih popeljal do vodstva s šestimi zadetki (18:24). Razigranemu uvodnem delu drugega polčasa je sledil mrk na gostujoči strani. Padec koncentracije v obrambi je bil kronan z dvominutnimi izključitvami, v napadu pa ose niso našle rešitve za trdno obrambo domačinov. Pred glasnimi navijači so španski rokometaši igro obrnili v svojo korist in z delnim rezultatom 10:3 na koncu tekme slavili za zadetek (28:27).

Najboljši strelec pri Velnejčanih je bil s sedmimi zadetki Tilen Sokolič, dva zadetka manj je dosegel Peter Šiško. Matevž Skok je zbral deset obramb.

Pred rokometaši Gorenja Velenja je prost vikend. Naslednji torek pa nadaljujejo s tekmovanjem v Ligi Evropa. Ose bodo v torek, 28. novembra gostovale pri švicarskem Winterthurju, ki je danes z rezultatom 29:32 klonil proti trenutno vodilni ekipi skupine C, IK Sävehof.

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak