ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


NK Rudar Velenje praznoval 75 let z revijalno tekmo in prisotnostjo župana

NOVICA 25.11.2023



NK Rudar Velenje je obeležil 75-letnico delovanja z revijalno tekmo, ki se je odvijala 24. novembra. Tekma je potekala med velenjskimi veterani in NK Rudar Velenje na mestnem stadionu Ob jezeru. Na dogodku je bil prisoten tudi župan Velenja.

NK Rudar Velenje je ustanovljen leta 1948 in ima bogato zgodovino. Klub je dosegel več pomembnih uspehov, vključno z zmago v Slovenian Republic League v letih 1976–77 in 1990–91 ter v Slovenian Cup leta 1997–98. Njihova najvišja uvrstitev je bila tretje mesto v slovenski ligi, kar so dosegli štirikrat, nazadnje leta 2014. V preteklosti so se udeležili tudi tekmovanj v evropskih pokalih.

Dogodek je predstavljal praznovanje bogate zgodovine kluba in njegovih dosežkov v slovenskem nogometu. Župan Mestne občine Velenje pa se je preizkusil tudi v igranju nogometa in uspešno podal prvo žogo.

 

Vir: Mestna občina Velenje

 

Foto: NK Rudar Foto: NK Rudar Foto: NK Rudar Foto: NK Rudar

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak