ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Mladi velenjčani s Karate klubom seki osvojili prvo mesto

NOVICA 27.11.2023



KARATE KLUB SEKI IN MLADI VELENJČANI OSVOJILI 1.MESTO MED 91 NASTOPAJOČIMI KLUBI, NA LJUBLJANA OPEN 2023.

Ta vikend (25. in 26.11.2023), so mladi velenjčani odlično zastopali Karate klub Seki na močnem mednarodnem karate turnirju A ranga, LJUBLJANA OPEN 2023, ki se je odvijalo v OŠ n.h. Maksa Pečarja Črnuče, v organizaciji Karate Klub Olimpija. Tekme se je udeležilo 9 držav, ter je opravljeno 676 nastopov.

Mlada karateistka iz Velenja Andjela Miljatović je bila najuspešnejša tekmovalka omenjenega turnirja. Osvojila je kar tri zlate medalje. Odličja pa so za Velenje osvojile tudi:
Lana Husić – (U10 kata malčice), Andjela Miljatović – (U14 kata mlajše kadetinje in U12 kata deklice).
Srebrna odličja so osvojile: Karolina Kristić – (U12 kata deklice), Adelisa Sarajlić – (U14 kata mlajše kadetinje (8-3 kyu)) in Adna Subašić – (U12 kata deklice (8-4 kyu).
V boju za medaljo, si je bronasto odličje priborila, Amna Djedović – (U8 kata najmlajše (8-6 kyu)).

Ekipne nastope za zlate medalje so predstavili:
(Andjela Miljatović, Adelisa Sarajlić) - kata ekipa mlajše kadetinje, (Aleksa Miljatović) - kata ekipa mlajši kadeti ,(Ilma Šiljegović) - kata ekipa kadetinje-mladinke.
Na odličnem pete mestu so se našli, Daris Djedović –(U12 kata dečki (8-4 kyu)), Ema Djedović – (kata mladinke) in Aleksa Miljatović - U14 kata mlajši kadeti.

V Bosni in Hercegovini, kjer se je odvijala tekma TROFEJ LAKTAŠA – (26.11.2023), v organizaciji Karate klub Laktaši, katerega se je udeležilo 29 klubov, 3 države in je opravljeno 453 nastopov. Velenje in Karate klub Seki, je na tej tekmi zastopal Enej Rizvanović, v kategoriji kata kadeti. Eneja že v prvem krogu, pri skoku v kati onesposobi nepričakovana krvavitev iz nosu. Posvet sodnikov, mu ne omogoči ponovitve kate, a kljub izrednemu dogodku in odločitvi sodnikov, Enej osvoji odlično 5. mesto.

Čestitke za suverene nastope in sodelovanje tvsem tekmovalcem.

 

Vir: Karate klub Seki
 
 

 

 

Foto: Karate klub Seki

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak