ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjčani pred prvo priložnostjo za napredovanje

NOVICA 28.11.2023



Rokometaši Gorenja Velenja se bodo v torek, 28. novembra pomerili s švicarsko ekipo PFADI Winterthur. Zadnje gostovanje v skupinskem delu Lige Evropa bo na sporedu ob 18.45 uri z neposrednim prenosom na Arenasport.

Trenutno se varovanci Zorana Jovičića s štirimi točkami nahajajo na drugem mestu lestvice skupine C. V skupinskem delu Lige Evropa bodo odigrali še dve tekmi. Prvo že jutri proti Winterthurju, drugo pa čez en teden v domači dvorani proti trenutno vodilnemu Sävehofu.

Velenjske ose so evropsko sezono 2023/24 odprle ravno proti švicarski ekipi. Po zmagi z rezultatom 34:26 so tako zabeležile prve točke v sezoni. Na prvi tekmi sta s trinajstimi obrambami in sedmimi zadetki najbolj izstopala Matevž Skok inTilen Sokolič.

Velenjčani si bodo lahko z zmago, že en krog pred koncem skupinskega dela Lige Evropa zagotovili napredovanje v glavni del tekmovanja. V nadaljevanje drugega najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja vodita prvi dve mesti. Črno-rumeni pa se bodo v primeru napredovanja, v glavnem delu pomerili z vodilnima ekipama skupine D, ekipi Našic (HRV) in Skjerna (DAN).

Tekma 5. kroga Lige Evropa bo na sporedu v torek, 28. novembra ob 18.45 uri. V neposrednem prenosu si boste tekmo velenjskih os ogledali na Arenasport.

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje
˝Čaka nas še ena težka in pomembna tekma, na katero se pripravljamo se kot na vsako. Upam, da smo se s tekmami v Ligi Evropa kaj naučili in pridobili potrebne izkušnje za ključne tekme. Ključna bo čvrsta obramba in dober ritem igre vseh šestdeset minut. Cilj je prinesti domov dve točki.˝

Emir Taletović, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Gostujemo v Švici, kjer moramo slaviti, če želimo napredovati iz skupinskega dela. Ne glede na zmago v Velenju se zavedamo, da bo tekma z njimi težka. Na tekmo odhajamo maksimalno osredotočeni, saj želimo osvojiti točke in napredovati iz skupine.˝

5. krog Lige Evropa, 28. november, 18.45 (Winterthur, Švica)
PFADI WINTERTHUR : RK GORENJE VELENJE

 

Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak