ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjčani pred evropskim preizkusom leta

NOVICA 04.12.2023



Velenjske ose bodo zadnjo tekmo skupinskega dela Lige Evropa odigrale v domači dvorani pred domačimi navijači. Na tekmi, ki bo odločala o napredovanju v glavni del tekmovanja, bo to zagotovo pomemben dejavnik.

Zmaga na tekmi proti švedski ekipi IK Sävehof je pomembna iz dveh vidikov. Velenjčani se bodo v primeru zmage uvrstili med najboljših šestnajst ekip drugega najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Poleg tega pa bodo v naslednji krog tekmovanja prenesli dve točki in glavni del Lige Evropa točkovno pričeli izenačeni z ostalimi ekipami.

Varovancem Zorana Jovičića je ekipa s severa Evrope dobro poznana. Prvič so se na rokometnem igrišču srečali v sezoni 2021/2022 v skupinskem delu Lige Evropa. Takrat so Švedi najprej slavili v Velenju, ose pa so dve točki iztržile na povratni tekmi na Švedskem. Tudi letos so na prvi tekmi slavili rokometaši Sävehofa, ki so bili z rezultatom 36:34 boljši na domačem igrišču.

Velenjčani so po dobrem uvodu v novo evropsko sezono, na zadnjih dveh tekmah izgubili z minimalno razliko in bodo napredovanje v glavni del iskali na zadnji tekmi skupinskega dela. Z dvema zmagama in tremi porazi, se črno-rumeni trenutno s štirimi točkami nahajajo na drugem mestu lestvice skupine C. Poleg Matevža Skoka, ki je ključni člen tako na tekmah državnega prvenstva kot tudi na evropskih tekmah, sta očem javnosti najbolj zanimiva še Peter Šiško inTilen Sokolič, ki sta na petih tekmah prvega dela Lige Evropa zbrala devetindvajset zadetkov.

Njihov torkov nasprotnik je v pretekli sezoni zasedel drugo mesto v državnem prvenstvu. Ligo Evropa pa je po porazu od francoskega Montpellierja v kvalifikacijah predčasno končal. Prva ekipa je glede na preteklo sezono zelo spremenjena in je sestavljena iz številnih mladih talentov. Eden izmed njih je član reprezentance Ferskih otokov,Oli Mittun, ki je EURO22 za mlajše od 18 let končal kot najboljši strelec prvenstva. Za klub, ki slavi po dobri rokometni šoli je to devetnajsta sezona v evropskih tekmovanjih.

Pri Rokometnem klubu Gorenje Velenje pričakujejo polno dvorano, ki bo njihovo člansko ekipo popeljala do napredovanja, zato so za vse obiskovalce pripravili posebno ponudbo, plačaš eno vstopnico, prejmeš dve. O pomembnosti tekme priča tudi dejstvo, da se bodo tekme udeležili gospod Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport, župan Mestne občine Velenje, Peter Dermol z ekipo, predsednik uprave generalnega sponzorja Gorenje in mnogi drugi.

Tekma 6. kroga skupinskega dela Lige Evropa med RK Gorenje Velenje in IK Sävehof, bo na sporedu v torek, 5. decembra ob 18.45 v Rdeči dvorani. Navijaško dogajanje z Radiom Fantasy se bo pred dvorano začelo ob 17.30 uri.

Vstopnice so na voljo na https://rkgorenje.mojekarte.si/si/celotna-ponudba.html in na bencinskih servisih Petrol in OMV ter v TIC Velenje. Na dan tekme pa na blagajni Rdeče dvorane, ki se odpre uro in pol pred začetkom tekme. Možnost plačila tudi s kartico.

Urban Pipp, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝V torek nas čaka pomembna tekma proti švedski ekipi Sävehof v Ligi Evropa. Tekma je pomembna, saj odloča o napredovanju iz skupine. Dobro smo pripravljeni in smo pred torkovim obračunom zelo motivirani, saj si zelo želimo zmage. Vabim tudi vse navijače, da se nam pridružijo v torek ob 18.45 v Rdeči dvorani.˝

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje
˝Čaka nas najtežja tekma do sedaj. Nasproti nam bo stal zelo kakovosten nasprotnik, hiter in uigran, ki je zagotovo zasluženo vodilni v naši skupini. Mi moramo odigrati eno od naših najboljših tekem v sezoni. Verjamem, da bodo fantje v tekmo vstopili pripravljeni in bodo dali najboljše kar premorejo v tem trenutku.˝

Simon Möller, rokometaš IK Sävehof
˝Igrati v Ligi Evropa in tekmovati proti izkušenim ekipam, je za našo mlado ekipo zelo velika motivacija. Zagotovo se najbolj veselimo tekme v Velenju. Z njimi smo igrali pred dvema letoma in tekma je bila zelo napeta, atmosfera pa odlična.˝

6. krog Lige Evropa, 5. december, 18.45 (Rdeča dvorana, Velenje)
RK GORENJE VELENJE : IK SÄVEHOF 

 

Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak